Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP horských kol 2024

Draci Brno získali 24. baseballový titul, o výhře 4:1 rozhodli ve čtvrté směně

Draci Brno využili v rozhodujícím finálovém duelu baseballové extraligy výhodu domácího prostředí a po výhře 4:1 slaví už 24. mistrovský titul. Páté utkání Czech Series rozhodla dohrávka čtvrté směny, ve které domácí třikrát skórovali a náskok už udrželi. Dvěma bodovými odpaly se blýskl Šimon Klacl, který dvakrát stáhl na domácí metu Arnošta Dubového.

Je nám líto, video expirovalo.
Souhrn druhého finálového víkendu baseballové extraligy

"Byla to vynikající série. Jedna malá chyba nás stála zápas včera (v sobotu), kdy jsme mohli vyhrát. Tempo krásně dotáhlo. Teď jsme to štěstí měli my. Myslím, že to byla jedna z nejlepších finálových sérií a moc si toho titulu vážím," uvedl manažer brněnského celku Hynek Čapka.

"Celou sérii jsme hráli dobře v obraně. Nadhazovači házeli výborně a pořád jsme bojovali. Tým si věřil a v těžkých chvílích jsme dokázali udělat body. To byl základ úspěchu," dodal.

Draci, kteří hráli finále už poosmadvacáté, navázali na triumfy ze základní části i nadstavby. Tempo bylo ve finále poprvé od roku 2003, kdy podlehlo Brňanům 0:3 na zápasy.

Od roku 2012, kdy se Pražané vrátili do nejvyšší soutěže, se do play-off probojovali teprve podruhé.

"Samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Chtěli jsme to hodně a ta prohra bolí. Na celý tým jsem ale neuvěřitelně hrdý. Z týmu, který měl loni první zkušenosti v play-off, se stal tým, který hrál proti nejzkušenějšímu mužstvu v republice velmi vyrovnaný pátý zápas," konstatoval manažer Tempa Lubomír Čuhel.

Bronz získali již v sobotu sesazení vicemistři Hroši Brno, kteří porazili Eagles Praha 2:1 na zápasy. V baráži uhájili extraligovou příslušnost Arrows Ostrava, spolu s nimi postupuje pražská Kotlářka, která mezi elitou nahradí Techniku Brno.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články