Ekpai řeší, co dál. Cesta do Ligue 1 za Tettehem mu nevyšla, nyní se rýsují dvě méně významné soutěže

Ekpai řeší, co dál. Cesta do Ligue 1 za Tettehem mu nevyšla, nyní se rýsují dvě méně významné soutěže

Sedmadvacetiletý nigerijský záložník Ubong Ekpai obešel v posledních sedmi letech hned sedm českých adres a na žádné z nich se příliš dlouho nezdržel.

Kromě Slavie, jíž stále patří a má s ní smlouvu až do příštího léta, postupně prošel také Libercem, Zlínem, Plzní, Českými Budějovicemi, Baníkem a Mladou Boleslaví, kde byl zapůjčen naposledy.

Poslední roky toho mnoho neodehrál a poslední opravdu pravidelné vytížení zaznamenal na zlínské Letné, kterou prošel již v sezoně 2017/2018.

Protože s ním vršovické "S" dlouhodobě nepočítá, aktuálně se řeší jeho další hostování, případně trvalý přestup. Zkušenosti v podobě 20 startů v evropských pohárech by se mohly leckomu pořád dost hodit.

Jak vyšlo na iSport.cz, agentka paběrkujícího křídelníka Alexandra Vuová ho zatím naposledy neúspěšně nabízela Métám.

Účastník Ligue 1, jehož v létě posílil také exsparťan Benjamin Tetteh, si však nakonec vybral o něco mladšího švédského reprezentanta Joela Asora, za něhož poslal Djurgaardenu Stockholm 1,2 milionu eur.

Byť měl kolem něj dříve kroužit také Istanbulsbor, který působí v Süper Lig, nyní mají být ve hře blíže nespecifikované klubové adresy ve druhé nejvyšší turecké soutěži.

Píše se také o aktuálně druhém týmu ázerbajdžánské ligy FK Sumgayit, který má v kádru celou řadu různých národností.

Pokud by však plánovaný odchod z tuzemského prostředí nevyšel, třeba dojde i na domácí zastávku s pořadovým číslem 8.

Hlavně už by však měl pravidelně nastupovat a získat herní praxi. Někdejší slibně rozjetá kariéra mu totiž jednoznačně uvadá.

Tomič? Postupem času se hlásí o minutáž na hřišti a trenér Slavie je s ním maximálně spokojený