Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jahoda po stříbru a bronzu z časovky na ME vyhlíží paralympiádu. Někdy to vyjít musí, věří

Handbiker Patrik Jahoda vybojoval na mistrovství Evropy v Nizozemsku stříbro a bronz z časovky. Po znovu smolném 4. místě z MS si tak před blížící se paralympiádou spravil chuť. Apetit a motivace vybojovat cennou medaili i pod pěti kruhy mu však nechybí.

Je nám líto, video expirovalo.
Někdy to vyjít musí, soustředí se držitel stříbra a bronzu z ME Jahoda na paralympiádu

Čtvrtá příčka připadla třicetiletému Jahodovi již na paralympiádě v Tokiu, stejné umístění zopakoval i letos na světovém šampionátu v Glasgow. "Je to pro mě takové zakleté. Už si ale vizualizuju, jak další paralympiáda bude probíhat a co udělat, aby to konečně cinklo a nebyla to znovu ta nepopulární brambora," prozradil svoji načatou mentální přípravu směrem k příštímu létu.

Zklamání však nebylo pro Jahodu namístě. "Pro mě to byl relativně dost dobrý výkon. Někdy to prostě vyjít musí. Budu se připravovat dál, motivace je obrovská," potvrdil.

Smolný skotský start navíc za necelé dva týdny vystřídala dvojitá radost. Na mistrovství Evropy v Nizozemsku totiž český reprezentant vybojoval stříbro i bronz z časovky. "Rovinatý povrch mi sedí nejvíc. Co jsem v sobě měl, to jsem ze sebe dostal. V tomhletom směru to nemohlo být lepší," okomentoval závody.

Jahoda nestačil pouze na rakouského protivníka a italského jezdce, který podle devíti národů není komisí správně klasifikován. "Jsou jasně dané pravidla, jak moc postižený by člověk měl být. On při ceremoniálu zvedl obě ruce. Jedna z těch vlastností je, že nemáme mít žádnou oporu trupu. Takže když zvedne člověk ruce, měl by spadnout dopředu," vysvětlil.

V časovce chce český handbiker uspět i na blížící se paralympiádě. "Je to jediná moje medailová disciplína. Ať můžu chtít, nebo ne, jinde je nereálné ji získat. V časovce jedu proti lidem, kteří jsou podobně postižení jako já, takže šance je o dost větší. Nejsou ale moc populární. Je těžké ze sebe dostat sto procent během krátkého času. Já jsem si to ale oblíbil. Je sranda takto trpět," přiznal Jahoda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články