Automobilka podpořila nákup ultrazvuku pro kolínskou nemocnici

Toyota podpořila nákup ultrazvuku pro kolínskou nemocnici

Dnešního slavnostního uvedení ultrazvuku do provozu se zúčastnil president autombilky Koreatsu Aoki s manažerem pro bezpečnost Tomášem Paroubkem. Za kolínskou nemocnici pak zástupce ředitele pro zdravotní péči MUDr. Pavel Hoffmann a primář MUDr. Martin Nováček. O demonstraci přístroje se postaral Radek Maceška z dodávající firmy Electric Medical Service.

Oblastní nemocnice Kolín uvedla do provozu nový ultrazvuk jehož pořízení podpořil kolínský závod automobilky Toyota. Na nákup mobilního ultrazvukového přístroje GE Versana Active věnovala kolínské nemocnic 575 tisíc korun. Sloužit bude na resuscitačním oddělení a víceoborové JIP pro rychlou diagnostiku pacientů při urgentních případech.

 

 

„Přístrojová technika ve zdravotnictví v posledních letech zaznamenala raketový vývoj. Nutnost přítomnosti diagnostické techniky na odděleních intenzivní péče představuje vysoké finanční nároky na její pravidelnou obměnu. Jsme velice vděčni společnosti Toyota Motor Manufacturing Czech Republic s.r.o. za finanční podporu k pořízení nového přístroje“, poznamenal primář ARO MUDr. Martin Nováček.

“Vážíme si dlouhodobé spolupráce s kolínskou nemocnicí a věříme, že nový mobilní ultrazvuk pomůže lékařům zachránit mnoho životů,” řekl při slavnostním uvedení do provozu Tomáš Paroubek, manažer oddělení zdraví a bezpečnosti kolínské automobilky.

Toyota dlouhodobě podporuje nejen kolínskou nemocnici. Na různé projekty prevence zdraví věnovala již více než 14 milionů korun. Například v roce 2018 podpořila nákup defibrilátorů na městských sportovištích v Kolíně.

www.toyotacz.com
www.facebook.com/tmmcz
www.instagram.com/tmmcz