InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Pondělní zastavení s pohádkami tisíce a jedné noci

    pondělí 13.5 16:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna Za Parkem

  • Absolventský koncert

    pondělí 13.5 17:00 - ZUŠ - hrad, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nové vedení Švantláku v čele s Lukášem Furišem má smělé plány

Nový šéf píseckého hokejbalu Lukáš Furiš. , Autor: Václav Kozma

Nový šéf píseckého hokejbalu Lukáš Furiš.     Autor: Václav Kozma

PÍSEK - Po nové fotbalové sezoně, která už je v plném proudu, se na novou připravují i další sporty. Mezi nimi i hokejbalový klub HC Švantlův Dvůr Písek. O minulé sezoně a plánech na novou pohovořil nově zvolený předseda Lukáš Furiš. K němu se přidali Tomáš Bárta - trenér staršího žactva, Jiří Hronek - trenér družstva přípravky a minipřípravky a Martin Kozák - hrající vedoucí družstva týmu mužů.

Lukáš Furiš - předseda klubu HC ŠD Písek
Po hubených letech, kdy se nedařilo rozvíjet klub, nabírat mládež, rozpustilo se mužstvo žen, dva mužské týmy se sloučily v jeden a v mládeži byla pouze jedna kategorie, nastala v našem klubu změna. Uplynulý soutěžní rok byl pro náš klub stěžejní a velmi důležitý. Začátkem kalendářního roku 2023 na valné hromadě došlo ke změně řízení klubu a zvolil se nový statutární orgán klubu. Do funkce předsedy byl nově zvolen Lukáš Furiš a pozici místopředsedy zaujal Jiří Hronek, který zároveň převzal jako trenér týmy nejmenších - přípravek a minipřípravek. Začala intenzivní práce v klubu. Hodně jsme se věnovali náborům mládeže, navázali jsme úzkou spolupráci s partnery klubu a městem Písek. Významný krok jsme učinili v získání podpory od Národní sportovní agentury a začali jsme úzce spolupracovat se Základní školou Tomáše Šobra.
Výsledkem je otevření tří kategorií mládeže a ambice postavit ještě jednu. Důležitým faktorem je také, že kolem výboru klubu se ustavila skupina rodičů dětí, kteří obětovali spoustu hodin volného času, pomáhali jak prací tak i materiálně, takže se také daří zvelebovat areál a podmínky pro hráče, vše za významné pomoci města. Jemu a všem zainteresovaným patří velké poděkování.
V nové sezoně chce klub pokračovat v intenzivním náboru dětí všech kategorií. V úmyslu má doplnit trenérský tým mládeže. Zajistit vybavení šaten celků mládeže a sportovní vybavení pro děti tak, aby v začátku bylo umožněno sportovat všem bez ohled na cokoliv.
Vzhledem k tomu, že do ochozů si nachází cestu stále více fanoušků a na poslední utkání minulé sezony starších žáků bylo v ochozech plno a atmosféra srovnatelná s hokejovou, plánuje vedení klubu také zlepšení podmínek pro diváky. Určité překvapení v tomto směru je snad potká už v nové sezoně.
Hlavním cílem vedení klubu je bavit se sportem jak dospělých tak i dětí a hokejbal nabídnout jako kulturní a společenskou událost pro obyvatele města Písku.

Tomáš Bárta - trenér starší žáci
Minulá sezona byla ovlivněna delším zraněním brankářské jedničky, kdy mladíci po základní části skončili na předposledním 9. místě tabulky ligy starších žáků Jih+Západ. Po skončení základní části se tabulka rozdělila a Písečtí ve spodní pětce odehráli čtyři zápasy nadstavby,
v nichž tři vyhráli a jednou prohráli po samostatných nájezdech. Nakonec obsadili celkově 7. místo. To bylo maximum pro tým složený z poloviny mladších žáků a děvčat, kterým tímto způsobem trenér děkuje.
Cíl pro následující sezonu je umístění do třetího místa ligy starších žáků, dál pracovat na rozvoji hráčů a přípravě na posun do kategorie dorostu.

Jiří Hronek - trenér přípravky a minipřípravky
Po několika letech se Švantláku podařilo znovu otevřít kategorie přípravek a minipřípravek. Na jaře se nejmenší zúčastnili všech turnajů této kategorie v Jihočeském kraji. Hráči obou kategorií získávali zkušenosti, trenér byl s jejich výkony spokojen a příjemně překvapen. I přes jejich úplný začátek dokázali v těžkých zápasech na turnajích i vítězit.
Nyní se nejmladší písecká družstva připravují na novou sezonu, kdy budou hrát ligu mladších žáků, kde se představí hráči z loňské přípravky a doplní je hráči, kteří absolvovali minulou sezonu ve starších žácích a spadají do této kategorie. Ti by měli tak být tahouny nově vzniklého týmu.
Cíle pro novou sezonu jsou stále pokračovat v náboru, pokusit se doplnit a postavit družstvo přípravek a pokračovat v rozvoji. S mladšími žáky se trenér chce umístit v horní polovině tabulky, a když se bude dařit, tak se nominovat na kvalifikační turnaje a zkusit si zahrát o titul mistra republiky.

Martin Kozák - hrající vedoucí družstva týmu mužů
Jednoznačné pozitivum uplynulé sezony bylo rozšíření týmu o stabilní mladé hráče, kteří vnesli do týmu elán a energii. Díky tomu se podařilo s přehledem vyhrát základní část 2. ligy. V cílové rovině play off v předpokládaném finále se Zliví Písečtí zaostali ve fyzické kondici a konečné druhé místo je jednoznačný neúspěch. Cokoliv jiného než titul se u elitního mužstva Švantáku už řadu let bere jako neúspěch. Soupeř se však tentokrát ukázal jako připravenější a hladovější. Cíl pro příští sezonu je jasný - vrátit se na trůn 2.ligy. Na to však bude potřeba, vzhledem k přibývajícím rokům a kilům většiny hráčů, daleko víc úsilí než dosud.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace