Carmen Mayerová z Jedné rodiny: Její utajený otec byl německý důstojník

Carmen Mayerová jako Hraběnka v Jedné rodině
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Maminka herečky Carmen Mayerové pocházela z chudé vesničky na Mallorce, našla si však trutnovského architekta a malíře německé národní Carlose Mayera. Toho také herečka z Jedné rodiny dlouho považovala za svého otce. Až později zjistila pravdu. 

Krásná a elegantní herečka Carmen Mayerová ze seriálu Jedna rodina vyrůstala v poválečném období. Na své dětství vzpomíná s láskou a vděkem, ačkoliv tehdejší doba byla pro její rodiče nesmírně těžká. Byli prý takovou zvláštní rodinou, jejich čeština byla trochu podivná – a navíc skrývali tajemství. Carmen na to přišla vlastně tak trochu náhodou.

Tajná německá láska

Pravdu o tom, že nevyrůstá se svým biologickým otcem, se dozvěděla v šestnácti letech. Její starší sestra Aida byla pořádné kvítko, Carmen to nazývala „hrubším zrnem“. Utíkala z domova a měla různé „kamaráčofty“. To Carmen byla zcela odlišná. Doma pomáhala, s maminkou vařila. A tak ji jednou napadlo, snad možná z legrace, zeptat se maminky, když jsou se sestrou tak odlišné, jestli nemají jiného tatínka. Maminka jí tehdy přiznala, že jiného biologického tatínka mají obě. 

Jmenoval se Manfred a byl to důstojník německého wehrmachtu. S její maminkou se potkali v Berlíně v roce 1940. Ona byla tou dobou sice provdaná za Carlose, ale i po šesti letech manželství byli stále bezdětní. Ze vztahu s Manfredem se narodila jak Aida, tak o čtyři roky později Carmen.

Nikdy nic neprozradila

„Vím, že jsem tehdy tu informaci o Manfredovi vzala jako fakt. Nemohu říct, že by mě to vyvedlo z míry. Jen si vzpomínám na svůj vnitřní pocit. Říkala jsem si, že to, že o tom vím, našemu tátovi Carlosovi nesmím nikdy říct, protože by si mohl myslet, že ho mám třeba o to méně ráda. Strašně jsem ho ale zbožňovala,“ říká herečka, která si dodnes zachovává jako jednu z největších ctností svou pověstnou laskavost. A tak to také bylo, nikdy ani nepípla.

Její maminka se s Carlosem nakonec rozvedla, on však děti vychovával dál. Snad, že její maminka pořád milovala Manfreda a doufala, že budou jednou spolu. On se ale nevrátil a v Berlíně zemřel krátce po válce. Jeho dcery na něj tak nemají žádnou živou vzpomínku.

Osudová láska

V dospělosti nastoupila Carmen Mayerová do angažmá v královehradeckém divadle, kde se po rozvodu s kolegou Maxmiliánem Hornyšem seznámila s Petrem Kostkou. A započalo manželství, které v lásce a respektu přetrvává dodnes.

Přesto příjmení svého otce Carlose nosí herečka s hrdostí i jako vdaná žena, ačkoliv její plné jméno zní Maria de Monte Carmen Carin Martorell Mir Mayerová de Kostka. Po biologickém otci jí zbyl dopis a jedna fotografie.

Zdroj: redakce, 13. komnata Carmen Mayerové, iDNES.cz, TV Nova

KAM DÁL: Policie Modrava je jen šumavská pohádka. Do kriminálky má daleko.