TOPlist

Netflix: vybíráme nejlepší seriálové a filmové premiéry (30. 8. 2023)

Screenshot ze seriálu Rozčarování

Jak je naším dobrým zvykem i tentokrát vám přinášíme výběr toho nejzajímavějšího, co se v následujících sedmi dnech podívá do populární streamovací služby Netflix. Premiéry se jako obvykle dočká celá řada filmů a seriálů, přičemž řada z nich si zaslouží vaši pozornost. Které byste rozhodně neměli minout?

One Piece

  • Datum premiéry 1. řady: 31. 8. 2023
  • Hrají: Makkenjú Arata, Emily Rudd, Iñaki Godoy, Taz Skylar, Jacob Gibson

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. V hlavních rolích se představí Iñaki Godoy jako Monkey D. Luffy, Mackenyu jako Roronoa Zoro, Emily Rudd jako Nami, Jacob Romero jako Usopp a Taz Skylar jako Sanji. One Piece je akční pirátské dobrodružství vytvořené ve spolupráci s nakladatelstvím Shueisha a produkované společnostmi Tomorrow Studios a Netflix.

Seriál One Piece, natočený podle nejprodávanější manga série v historii Japonska od Eiichira Ody, je legendárním dobrodružstvím na moři, které nemá obdoby. Monkey D. Luffy je mladý dobrodruh, který odjakživa touží po svobodném životě. Luffy se vydává ze své malé vesnice na nebezpečnou cestu za legendárním bájným pokladem One Piece, aby se stal králem pirátů! Aby však Luffy našel nejvyšší cenu, bude muset sestavit posádku, po které vždy toužil, a teprve pak najít loď, na které se bude plavit, prohledávat každý centimetr rozlehlých modrých moří, předbíhat mariňáky a napalovat nebezpečné soupeře na každém kroku.

Rozčarování (Disenchantment)

  • Datum premiéry 5. řady: 1. 9. 2023
  • Namluvili: Eric André, Nat Faxon, Abbi Jacobson, Matt Berry, Lucy Montgomery

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. Animovaný fantasy seriál Rozčarování Matta Groeninga namluvili hvězdní herci jako Abbi Jacobson, Nat Faxon a Eric André.

https://www.youtube.com/watch?v=_4YP-lD6R_M

Tady to všechno končí. Příhody drsné a opilé královny Bean, jejího rázného elfího společníka Elfo a osobního démona Luciho vyvrcholí epickou bitvou o Říši snů v páté a závěrečné řadě komediální fantasy série Matta Groeninga Disenchantment. Aby zachránila Říši snů před zlou vládou královny Dagmar, musí Bean porazit svou matku a překonat proroctví, které jí předpovídá, že zabije někoho, koho miluje. Sázky jsou stejně vysoké jako kdykoli předtím, když naši hrdinové čelí Satanovi, bezhlavé mrtvole, zlému stihomamu a tomu nejděsivějšímu – svému skutečnému osudu.

Happy Ending

  • Datum premiéry: 1. 9. 2023
  • Hrají: Gaite Jansen, Martijn Lakemeier, Sinem Kavus, Claire Bender, Joy Delima

Luna, které to s Minkem už rok klape, zničehonic navrhne, aby si na sexuální hrátky přizvali někoho třetího. A dá tím jejich vztahu pořádnou ránu. Happy Ending je smyslně romantická nizozemská komedie od Joosje Duk, ve které hrají Gaite Jansen (Gangy z Birminghamu) a Martijn Lakemeier (The East).

Luna a Mink jsou symbiotický pár, který slaví roční výročí společného života. Mink neví, že Luna od začátku jejich vztahu předstírá orgasmy, a Luna to už tak dlouho tají, že se neodvažuje s ním o tom mluvit. Když její nejlepší kamarádky, které o jejím problému vědí, na Lunu naléhají, aby s Minkem vyzkoušela v ložnici nové věci, navrhne mu Luna vzrušující nápad: trojku. Následující večer s klimatickou aktivistkou Eve převrátí Lunin život naruby.

Den a půl (A Day and a Half)

  • Datum premiéry: 1. 9. 2023
  • Hrají: Fares Fares, Alexej Manvelov, Alma Pöysti, Annika Hallin, Stina Ekblad

Zoufale chce svoji dceru zpátky. Se zbraní v ruce proto vrazí do nemocnice a unese odtud svoji manželku, se kterou se už nestýká. Napínavý thriller Den a půl je režijním debutem Farese Farese, který si v něm i zahrál po boku Alexeje Manvelova a Almy Pöysti.

Aby se Artan znovu setkal se svou dcerou, vezme svou bývalou ženu Louise jako rukojmí a vydá se s ní a policistou Lukasem na napínavou a emocemi nabitou cestu. Cesta je vede přes švédský venkov během horkého léta a s policií v patách.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku