V papírně Mondi Štětí byla slavnostně zahájena stavba nového papírenského stroje. Firma přivítá desítky nových pracovníků
Poklepání na základní kámen. Foto: Mondi Štětí
Litoměřice

Štětí – Ve čtvrtek 24. srpna 2023 byla v areálu Mondi Štětí slavnostně zahájena výstavba nového papírenského stroje. Stroj PM10, hlavní část projektu EcoKraft, bude po uvedení do provozu na začátku roku 2025 vyrábět nebělený pytlový papír, který se používá například na výrobu pytlů na cement a stavební materiály a při produkci dalších udržitelných obalových řešení z papíru nahrazujících plast. Mondi Štětí tím navýší kapacitu výroby o 200 tisíc tun pytlového papíru (tedy o 30 %) a přivítá přes sto nových zaměstnanců. Jedná se o další významnou investici do rozšíření výroby a modernizace papírny ve Štětí. V rámci projektu firma investuje více než 10 miliard korun.


Slavnostního setkání a poklepání na základní kámen nové haly se zúčastnili Miroslav Andrt, starosta města Štětí, Michaela Véghová, místostarostka města Štětí, Vladimíra Zralíková, starostka města Liběchov, Milan Konfršt, starosta města Hoštka, Michal Trpák, sochař a autor základního kamene, místní obchodní partneři společnosti Mondi Štětí a management firmy.


„Zahájení stavby a následně provozu nového papírenského stroje je v životě papírny vždy jednou z nejvýznamnějších událostí. Máme proto radost, že se této slavnostní chvíle spolu s námi zúčastnili starostové měst z našeho blízkého okolí i naši místní obchodní partneři. Tímto projektem nejen navýšíme kapacitu výroby papíru pro moderní a udržitelná obalová řešení, ale díky němu můžeme i nabídnout nové pracovní příležitosti a rozvoj lidem z našeho nejbližšího okolí i dalších regionů,“ uvedl Roman Senecký, generální ředitel společnosti Mondi Štětí. V souvislosti s projektem nyní probíhá v Mondi Štětí nábor nových zaměstnanců. Společnost otevřela několik desítek různých pozic a nabízí široké možnosti uplatnění pro lidi s různými znalostmi a dovednostmi.


Základní kámen projektu vznikl pod taktovkou sochaře Michala Trpáka. Ten do něj vytesal příběh papíru, který se v letu odvíjí z role a vzniká z něj papírový pytel. Je zhotoven z mramoru, krále materiálů, který kontrastuje s lehkostí papíru. Konkrétně jde o slivenecký mramor, jehož barva přechází od šedé po oranžovou až k červené, a tím připomíná odstín papíru, který bude nový papírenský stroj vyrábět.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru