V Opavě začne oprava Těšínské ulice a části Nádražního okruhu

Těšínská ulice v Opavě. Zdroj: Google Street ViewTěšínská ulice v Opavě. Zdroj: Google Street View

Kvůli rekonstrukci bude na úseku dlouhém 2539 metrů až do poloviny října omezený provoz.

Moravskoslezský kraj nechá opravit důležitou příjezdovou komunikaci do Opavy. Silničáři začnou na Těšínské ulici a části Nádražního okruhu pracovat už ve čtvrtek 31. srpna. Kvůli rekonstrukci bude na úseku dlouhém 2539 metrů až do poloviny října omezený provoz. Krajský rozpočet pokryje všechny náklady na stavbu, tedy 25,7 milionu korun.

Investiční akce se týká úseku mezi kruhovým objezdem u opavského Globusu až po křižovatku Nádražního okruhu s ulicí Praskova. Při opravě se využijí moderní 3D technologie, nový povrch tak má být odolnější a trvanlivější.

„Během rekonstrukce se budou v návaznosti na prováděné práce měnit dopravní omezení a částečné uzavírky, doprava bude v některých etapách vedena i objížďkou přes velký kruháč u Malých Hoštic. Měli bychom si ale uvědomit, že se bavíme o opravě velmi frekventované trasy v Opavě, která byla místy dokonce v havarijním stavu, jak potvrdily 3D skeny prováděné při plánování oprav,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.

Součástí projektu jsou také úpravy mříží uličních vpustí, krycích poklopů ve vozovce a úprava napojení křižovatek a sjezdů na přilehlé pozemky. Na konci prací bude v celém opravovaném úseku obnoveno vodorovné opravní značení. Zhotovitelem prací je společnost Eurovia CS.

„Při opravách využijeme technologii Remix Plus, díky které se bude recyklovat stávající odstraněný asfalt. Nebude potřeba jej odvážet pryč, přidáním potřebných komponentů se upraví a využije jako základní ložná vrstva, na kterou se pak položí nová obrusná vrstva,“ dodal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania.

Tagy Moravskoslezský kraj Opava Těšínská Těšínská ulice
5 komentářů