bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas shání beka. Dívá se do Caroliny i Calgary

31. srpna 2023, 10:00

David Zlomek

Dallas dokázal v minulé sezoně dojít daleko, delší dobu patří k užší špičce ligy. Ten nejvyšší cíl ale stále uniká. I proto Stars v létě posílili v útoku, nicméně odborníci v zámoří spekulují o tom, jak by mohl tým z Texasu vylepšit svůj obranný val.

Do sezony 2023/24 vstoupí Dallas Stars s víceméně stejným kádrem, s jakým v minulém ročníku postoupili do finále Západní konference.

Disponují mladou brankářskou hvězdou Jakem Oettingerem. Jejich útočné řady, v nichž působí dlouholeté hvězdy jako Jamie Benn, Joe Pavelski a Tyler Seguin a mladé pušky Jason Robertson a Roope Hintz, se ještě více rozšířily díky příchodu Matta Duchenea.

Jejich kdysi široký obranný val se však stává problémovou oblastí.

Miro Heiskanen rozkvetl v hvězdu, ale je to jediný obránce z jejich předpokládané top čtveřice v nejlepších letech. Na osmatřicetiletém Ryanovi Suterovi se v minulé sezoně ukázal pokročilý věk, zatímco obvykle spolehlivý Esa Lindell se občas trápil.

Tento problém by mohl být vyřešen, pokud Thomas Harley a Nils Lundkvist udělají v této sezoně výrazné pokroky ve svém vývoji. Generální manažer Jim Nill bude mít s těmito mladými obránci pravděpodobně trpělivost, ale pokud se jejich výkony nezlepší, mohl by být nucen jít na trh.

Ryan Dixon ze Sportsnet navrhl jako cíl výměny Noaha Hanifina. Šestadvacetiletý hráč se má za rok stát volným hráčem. Calgary pak údajně vzkázal, že nemá zájem o prodloužení smlouvy.

Dixon dobře poznamenal, že Stars mají několik perspektivních útočníků, kteří by mohli pomoci k dosáhnutí dohody. Pokud bude požadovanou cenou za Hanifina nadějný centr Wyatt Johnston, mohl by se Nill poohlédnout jinde.

Kde? Saad Yousuf z The Athletic se také domnívá, že Stars musí posílit obranu, a to zejména na pravé straně. Navrhl Hanifinova spoluhráče Chrise Taneva, Bretta Pesceho z Caroliny, Tysona Barrieho z Nashvillu a Matta Dumbu z Arizony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.