FOTO: Tomíci z Jirkova postavili barokní pec. Zahájili tradiční veřejné pečení chleba
Foto: Romana Rozsypalová
Chomutov

Jirkov - První veřejné pečení chleba i dalších dobrot se v sobotu odehrálo u klubovny jirkovských tomíků ve Školní ulici. Členové Turistického oddílu mládeže (TOM) Stopaři Jirkov zde pro tento účel vlastnoručně postavili funkční repliku barokní pece.

Kdo chtěl, připravil si doma těsto a na plechu ho přinesl na sídlištní zahradu k pečení.

Zajímavá akce zaznamenala velký ohlas. „Naším cílem je setkávat se při veřejném pečení pravidelně,“ konstatoval vedoucí oddílu Jiří Černer (Červenáček). „Tuhle aktivitu moc rád podpořím i finančně,“ slíbil přítomný senátor za Chomutovsko Přemysl Rabas.

Na akci byla pozvaná i starostka Dana Havlátková Jurštaková. „Vážíme si práce s dětmi a mládeží, proto město tomíky dlouhodobě finančně podporuje. Veřejné pečení je hezká akce. Chléb z jejich pece voněl a měl křupavou kůrku. Ochutnala jsem rohlíky, které chutí připomínaly ty karlovarské z mého mládí. Občanům vřele doporučuji, připravit si doma těsto a přijít si sem něco upéct,“ vyzývá starostka.

Termíny veřejného pečení je možné sledovat na facebookových stránkách tomíků ZDE

FOTO

3108tomici1

3108tomici3

3108tomici4

3108tomici5

Foto: Romana Rozsypalová

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru