Prestižní soutěž Schwarzkopf Elite Model Look 2023 má vítěze

Večer na Hradě

V nádherně nasvícených prostorách Pražského hradu se sešli nejen české a slovenské naděje modelingu, ale také řada významných hostů, která přišla jejich finálovému defilé přihlížet. Před usednutím do řad lemujících runway ozdobenou labutěmi jako symboly krásy a vznešenosti si hosté vychutnali welcome drink v podobě šampaňského G.H. Mumm. Španělský sál, kde se finále odehrávalo, byl prosycený vůněmi luxusních parfémů, šumem společenské konverzace a slovy obdivu nad krásou a šaty přítomných dam. Mezi hosty bylo možné zahlédnout přední tváře českého modelingu Danielu Peštovou s manželem Palo Haberou, Terezu Maxovou, Ivu Kubelkovou, Martinu Šmukovou, herečky Hanu Vágnerovou, Jitku Schneiderovou či Zuzanu Stivínovou, hudebníka Mika Spirita, vítězky a vítěze předchozích ročníků Schwarzkopf Elite Model Look Michaelu Kociánovou, Evu Klímkovou, Anetu Mešťanovou a další. V sále zasedly také dámy, které se prostřednictvím svých manželů letos v lednu utkaly o post První dámy – paní Monika Babišová a paní Eva Pavlová

Heidi Klum aneb Modelky, které snad nestárnou

elle.cz

Pod drobnohledem poroty

O tom, kdo se stane vítězem etablované modelingové soutěže, rozhodovala velká porota složená z odborníků z oblasti módy, kultury a médií, partnerů projektu a zahraničních modelingových agentů. Zasedli v ní například topmodelka a tvář soutěže Schwarzkopf Elite Model Look SR 2023 Michaela Kociánová, globální ředitelka Elite Model Look Jennifer May Cope, ředitelka Oriflame ČR Jessica Andersson, zástupce Elite Paris Lena Bodet či ředitel soutěže a spolumajitel agentur Elite Prague a Elite Bratislava Saša Jány, šéfredaktorka ELLE Thea Kučerová a další. Pět vítězů vybrali mezi dvanácti dívkami a osmi chlapci. Nerozhodovalo se o nich však až během slavnostního večera, ale již ve dnech a hodinách před ním.

Všichni finalisté koncem srpna absolvovali soustředění v hotelu Andaz Prague a pohovory s porotou. Z českých účastníků na vítězství dosáhli Aneta Matúšková a Filip Kocábek, za Slovensko si vítezství připsali Zuzana Kistyová a Ivo Korčák. Porota rozhodla rovněž ve speciální kategorii o vítězství Nikity Podovaylenka z Ukrajiny. „Těší mě, že jsme dnes odborníkům z oblasti módy a hostům představili nové tváře s potenciálem Lindy Vojtové, Karolíny Čapkové, Hany Jiříčkové, Daniely Kociánové, Michaely Hlaváčkové nebo Josefa Utěkala a že je brzy budeme potkávat ve světových metropolích módy a vídat na titulních stranách módních časopisů,“ dodal Saša Jány, ředitel soutěže.

Plus size modelky: ženská přirozenost nebo propagace obezity?

elle.cz

Bárta, Victoria Beckham a diamanty

Finálovým večerem provázela slovenská interpretka Katarzia, která se kromě role moderátorky postarala i o několik hudebních vystoupení. O další hudební performance se postaral zpěvák Dan Bárta. Hosté měli možnost vidět v pojetí finalistů několik módních přehlídek, během kterých předvedli modely značky Victoria Beckham, Jil Sander, Elie Saab, Etro, Oscar de la Renta, Zimmermann a další, do kterých je oblékl OBSESSION concept store. Mužští finalisté se představili i v oděvech prestižního českého návrháře Jana Černého. Styling doplnily diamantové šperky ALO diamonds a Halada.

After party v Asii

Po skončení samotného finálového večera se pozvaní hosté přesunuli do známé asijské restaurace SaSaZu v pražských Holešovicích, kde na ně čekalo občerstvení v podobě šampaňského, vína a koktejlů i výběru vynikajících asijských předkrmů a sushi ze zdejší vyhlášené kuchyně. To spolu s hudbou vytvořilo báječnou kulisu pro další zábavu, na kterou nebyl během slavnostního finále prostor. I během uvolněné zábavy, na niž mnoho hostů zvolilo již neformálnější outfity, se řešila témata módy, modelingu a blýskaly se šperky od ALO diamonds. „Jsem moc rád, že se nám opět podařilo zorganizovat ve Španělském sále krásný finálový večer Schwarzkopf Elite Model Look pro ČR a SR. Silný potenciál všech finalistů nám jako mateřské agentuře určitě umožní realizaci úspěšných dlouholetých kariér pro tyto mladé lidi,“ pochvaloval si průběh večera ředitel soutěže Saša Jány, který už brzy začne připravovat budoucí ročník.

Střípky z finálového večera:

Zdroj: autorský článek