Jak funguje reverzní dieta? Nejčastější chyby a jak si ji správně nastavit

V dnešní době jsou různé druhy diet často diskutovaným tématem, a to z různých důvodů - od hubnutí až po zlepšení celkového zdraví. Jedním z novějších a zajímavých přístupů je tzv. "reverzní dieta". Co to vlastně znamená a jak funguje? To vše si nyní prozkoumejme.

Co je reverzní dieta a jak funguje?

Reverzní dieta, známá také jako reverzní stravování, je přístup ke stravování, který se liší od tradičního modelu. Zatímco běžně se lidé snaží omezit kalorický příjem, aby dosáhli ztráty váhy, při reverzní dietě jde o toto úplně opačné. Hlavním cílem reverzní diety je zvýšení příjmu kalorií, obvykle ve formě sacharidů a tuků, aby se tělo dostalo zpět do rychlého metabolismu a zlepšilo hormonální funkce.

Reverzní dieta vychází z teorie, že trvalé držení nízkokalorických diet může vést k narušení metabolismu a hormonální nerovnováze, což může mít za následek problémy s hubnutím a celkovým zdravím. Při reverzní dietě se jedinci snaží navýšit svůj kalorický příjem postupně a kontrolovaně. To by mělo pomoci tělu znovu se přizpůsobit vyššímu energetickému příjmu, což může vést k rychlejšímu metabolismu, lepšímu spalování tuků a zlepšení hormonálních funkcí, jako je například funkce štítné žlázy.

Co to znamená v praxi?

Reverzní dieta vyžaduje pečlivé plánování a postupné zvyšování kalorického příjmu. Lidé, kteří se rozhodnou pro tento přístup, začínají tím, že postupně přidávají více kalorií zejména ve formě sacharidů a tuků do svého jídelníčku. Důležité je sledovat reakce těla a postupně upravovat stravovací návyky. To znamená, že během reverzní diety se může stát, že se na krátkou dobu získá nějaká váha, než se tělo začne adaptovat na vyšší kalorický příjem.

To vše a mnohem více se dozvíte v našem videu níže:

Jak funguje reverzní dieta? | Nejčastější chyby a jak si ji správně nastavit

Pokud vás zajímá, jaké témata jsme řešili v minulých videích, stačí se podívat na tento odkaz, pod kterým najdete všechna naše vzdělávací videa. Zároveň na našem webu naleznete také fitness recepty ze série varimefit, prostřednictvím kterých se vám snažíme ukázat, že i zdravé recepty mohou být opravdu snadné, chutné a vypadají skvěle!

Zbývají 2 dny

Prom-in Lean Solution

559
− 36%
399
Zbývají 2 dny

Nutrend Carnitine 100000

579
− 30%
492
Zbývají 2 dny

Extrifit Carni Liquid 120000mg

419
− 26%
349

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.