Ljuba Krbová z Ulice prožila s manželem tragédii. Přesto se umí radovat ze života

Herečka Ljuba Krbová s manželem Ondřejem Neffem
Zobrazit fotogalerii (2)
  |   zajímavost

Křehká herečka Ljuba Krbová ze seriálu Ulice neměla v životě na růžích ustláno. Možná, že jen s nezdolným optimismem a vírou, že vždy přijdou lepší zítřky, byla svému muži Ondřeji Neffovi oporou ve chvílích nejhorších. Sama má za sebou dva rozvody, tři svatby a nespočet životních situací, ve kterých musela ukázat, jak silná opravdu je.

Byl únor 2008 a Robert Novák vylepoval plakáty, že postrádá svou ženu Irenu Neffovou, dceru spisovatele Ondřeje Neffa. „Prosím o pomoc při hledání mé ženy Ireny Neffové. Z domova odešla ráno v neděli 24. února 2008 a od té doby ji společně s osmnáctiměsíční dcerou Dominikou postrádáme,“ stálo na něm tehdy. Ačkoliv usilovně vylepoval plakáty po celém Smíchově, o čtrnáct dní později se přiznal k brutálnímu zločinu.

Oběť domácího násilí

Ženu a mladou maminku malé Dominičky uškrtil elektrickým kabelem od videopřehrávače a tělo zahrabal nedaleko Prahy. „Nadávala mi, ponižovala mě tím, jestli se jmenuji Neff, nebo Novák, věděla, jak nejlépe zaútočit na má citlivá místa,“ vypověděl. Tehdy to byl on, kdo přijal slavné jméno Neffových. 

Později vyšlo najevo, že čelili dlouho partnerské krizi a Irena chtěla požádat o rozvod. To už nestihla a byla zavražděna. Podle psycholožky, kterou před smrtí navštěvovala, byla obětí domácího násilí. Rozvést se nestihla a před zraky jejich malé – skoro dvouleté – dcery byla zavražděna. Soud poslal v roce 2008 Neffa za mříže na třináct let. 

Trest smrti by byl příliš jednoduchý

Ondřej Neff v rozhovoru pro iDNES.cz už před lety řekl, že nebude sice před vězením čekat s kudlou, nikdo po něm ale nemůže chtít, aby vrahovi odpustil. Nejvíce ho děsilo, že by mohl vyhledat vnučku Dominiku. „Teď je nejdůležitější vytvářet harmonické prostředí, aby měla sílu a sebevědomí se s tím vyrovnat,“ řekla tehdy Krbová, která byla svému muži velkou oporou.

Přestože dnes už je vrah na svobodě, rodina se situaci snaží vytěsnit a držet se od něj dál. „Když jsem teď točila kriminálku a měli jsme tam odborné poradce z řad kriminalistů, tak jsem se jich ptala, zda by byli pro trest smrti. A oni, přestože mají letité zkušenosti s těmito věcmi, tak řekli jednoznačně: Ne! To by totiž bylo příliš jednoduché,“ vyprávěla herečka. 

Dnes se s manželem radují z maličkostí, cestují a dívají se do budoucna pozitivně. Jsou ale zkrátka bolesti, které ani čas nezahojí.

Zdroj: blesk.cz, super.cz, iDNES.cz

KAM DÁL: Lucie Vondráčková se stala na natáčení Ulice závislou. Konečně zúročí zkušenosti z dětství.