Postavu Anči vídáme v nekonečném seriálu Ulice už téměř dvacet let. Pro Ljubu Krbovou, její představitelku, to znamená pořádný zápřah. A tak se dohodla se scenáristy, že dočasně zvolní. „Když se ale na obrazovce probíralo, že odjíždím, propukla mezi fanoušky seriálu panika! Zastavovali mě na ulici a ptali se mě, jestli je to pravda a co bude dál s tím a tamtím... Vím, že mi nic říct nemůžete, ale aspoň mrkněte, že nekončíte nadobro!“ směje se Ljuba. „Nekončím. Odcházím pracovat do azylového domu, ale vidět budu pořád, především v dialozích s Vandou Hybnerovou a Jirkou Štréblem, seriálovými přáteli, kteří se nastěhují dočasně do mého bytu. A těším se, až mi scenáristé vymyslí nějakou zajímavou novou linku!“ Pak lišácky dodává, že pro ni samotnou i postavu Anči bude prima, když si od nich diváci na chvíli odpočinou.

S Bedřichem Liškou na divadle

Ljuba by se ráda věnovala trochu víc divadlu. Hraje ve Werichově vile, v Divadle Bez zábradlí a také v pražském Divadle Metro se svým seriálovým partnerem! Když totiž ze seriálu Ulice odešel Adrian Jastraban alias Bedřich Liška, řekli si, že by si spolu chtěli zahrát i na jevišti. A nastudovali komedii Miluji tě, tak se měj. Je z hereckého prostředí a je parafrází na soužití Liz Taylor a Richarda Burtona, vypráví o lidech, kteří se milují, ale být spolu nemohou. „Mám tenhle kus moc ráda. Je to romantická komedie a určitě všechny divačky, nejen Ulice, potěší.“

Romantika jako víno

Jako každá žena, i Ljuba miluje romantiku a je přesvědčena, že o romantickou duši nepřicházíme ani s věkem. „Což ne vždy platí u mužů,“ směje se. „Například můj muž (spisovatel Ondřej Neff) moc romantický není, ale protože mě má rád, tak se občas o nějaké romantické gesto pokusí. Ale já nevzdávám svou výchovu v tomhle smyslu, takže jsem teď například na jeho narozeniny vymyslela romantický výlet na Hlubokou. Přenocovali jsme tam v hotýlku, a dokonce jsem jako překvapení pozvala naše kamarády. A to jsou, myslím, ty chvíle, které život romanticky okoření.“ A tak jde Ljuba nenápadně svému muži příkladem.

Panika v ulici

Ljuba a její manžel jsou známi tím, že hodně cestují po celém světě. Ljuba prozradila, že se v dohledné době chystají s partičkou do Libanonu. „Pánové pokračují do Sýrie, ale já je v Bejrútu opustím a vrátím se domů,“ říká. „Jsem sice dobrodruh, ale ne zas tak velký,“ přiznává. „Musím být opatrná, už kvůli svým fanouškům. Vždyť když jsem na chvilku zapíchla Anču, přiběhla ke mně u nás ve vsi jedna pejskařka a vyhrkla: "No, tos mě tedy pěkně naštvala! Netušila jsem, jestli naši psi něco provedli nebo co se vlastně stalo, a ona: „Končíš v Ulici! A já se na tebe pokaždé tak těšila!" Tak jsem ji musela uklidnit, že nekončím, ale že jsem jenom na střídačce."

Zdroj: iGlanc.cz, TV NOVA

Související články