3. 9. 2023

Týden v obraze: animovaný Star Trek, zombie Daryl Dixon a Hřebejkův Víťaz

Týden v obraze: animovaný Star Trek, zombie Daryl Dixon a Hřebejkův Víťaz

Týden: 4. září 2023 – 10. září 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 46 seriálů + dokumenty z ČT, ke kterým nemáme obrázek. Z toho je 18 novinek (39 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 11 seriály.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

American Dad! (TBS, 19. série)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který je neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus.

Děti narozené dvakrát (Česká televize, novinka)

Dokument o všech podobách náhradní rodinné péče. Skoro každý touží po dítěti, mnohým ale není dopřáno, a tak hledají jiné cesty. Náhradní rodinná péče má v Česku dlouhou a proměnlivou historii. Dnes máme vedle stále ještě provozovaných ústavů čtyři zákonné formy náhradní rodinné péče. Osvojení, pěstounství, poručenství a svěřenectví. Autoři dokumentu strávili rok a půl se dvěma páry, které žádají o osvojení, se čtyřmi přechodnými pěstouny, dvěma dlouhodobými, a pak ještě s těmi, kteří se vydali vlastní cestou.

Life Below Zero: Next Generation (National Geographic, 6. série)

V Life Below Zero: Next Generation sledujeme zcela nové obsazení, jak přežívá v brutální aljašské divočině.

Lisa (VTM, 6. série)

Nevlastní sestry Lisa a Katja začnou pracovat ve stejné marketingové agentuře a obě se zamilují do stejného muže.

Šatna (Prima, 2. série)

V Šatně se budou řešit chlapská témata, hlavně tedy sport, ženy, historie a samozřejmě i aktuality a zajímavosti ze sportovního světa. Moderátoři nahlédnou do šatny hokejové, fotbalové, ale i do šaten dalších zajímavých sportů, a každý týden si s hráči jeden kolektivní sport vyzkoušejí. Přitom je úplně jedno, jestli daný sport ovládají nebo nikoliv, ostatně díky tomu dojde na hodně vtipných momentů. Do správné šatny patří taky až nezdravá dávka hecování, vtípků na konto soupeřů i spoluhráčů a samozřejmě i glosování téměř všeho, co glosovat lze.

Víťaz (SkyShowtime, novinka)

Viktor Hudák, premiér jedné maličké evropské země končí ve své funkci i celé politice, aby se vrátil ke svému dřívějšímu životu. Když jeho nástupce od základů změní vše, co Hudák tolik let budoval, uvědomuje si, že jako bývalému premiérovi mu moc možností nezbývá. Rozhodne se tak převzít chod domu a rodiny, jenže i tady naráží. Všechny ženy jeho života od manželky po dcery si už dávno zvykly na chod rodiny bez jeho přítomnosti.

Life Below Zero (National Geographic, 21. série)

Dokument o šesti lidech, kteří žijí v odlehlých částech Aljašky a pokouší se přežít v podmínkách, kde je teplota hluboce pod nulou. Ukazují nám, jak dennodenně loví zvěř a používají jenom prostředky, kterými disponují. V takových podmínkách se totiž můžou spoléhat jen sami na sebe.

Love Island Česko & Slovensko (Voyo, 3. série)

Skupina mladých lidí z České republiky a Slovenska si bude ve vile na Kanárských ostrovech nejen užívat slunce, moře a společných úkolů a her, ale pod dohledem televizních kamer hlavně hledat lásku svého života. A když se k tomu na konci přidá i pěkná výhra, je jasné, že bude o zábavu postaráno. Diváci v “přímém přenosu” sledují, jak se lidé zamilovávají se všemi vzestupy a pády, se všemi emocemi, které s sebou láska přináší. V každé epizodě jsou jejich vzájemné vztahy testovány, protože tomu, kdo není spárovaný nebo je spárovaný jen účelově, hrozí, že bude muset luxusní vilu opustit. Love Island je žhavá reality show plná zábavy, slunce, romantiky a hledání lásky v ráji!

My Big Fat Fabulous Life (TLC, 11. série)

Televizní reality show z produkce americké stanice TLC sleduje život Whitney Thore, která se stala virální senzací díky sérii tanečních videí na YouTube. Whitney se hrdě hlásí k životu s obezitou, snaží se bojovat s předsudky i zdravotními problémy a žít svůj život spokojená ve vlastním těle.

The Real Housewives of Salt Lake City (Bravo, 4. série)

Další pořad z franšízy The Real Housewives, tentokrát zaměřený na Salt Lake City.

The View (ABC, 27. série)

Ženská talkshow, která běží již od roku 1997 na ABC. Tuto talkshow vymysleli Barbara Walters a Bill Geddie, kteří se občas do diskuze taky zapojí.

13. komnata (Česká televize, 19. série)

I slavní mohou být zranitelní. Dokumentární cyklus o životních křižovatkách známých nejen českých osobností.

6ixtynin9: The Series (Netflix, novinka)

Nejdřív přijde o práci a pak přede dveřmi objeví záhadný balíček. A s jejím životem to půjde hodně rychle z kopce. Podle stejnojmenného filmu.

Crime Scene Confidential (Investigation Discovery, 2. série)

Soustředí se na Alinu, která využívá své odborné znalosti, aby se vrátila k některým z nejvíce šokujících a kontroverzních amerických případů.

FC Barcelona: A New Era (Prime Video, 2. série)

Dokumentární seriál, který objevuje silné stránky a slabiny let 2021 – 2022 klubu z pohledu prvního týmu FC Barcelona.

B.O. (Netflix, novinka)

Nešikovný Suzano se stane velitelem nového policejního okrsku a nyní musí dokázat, že na to má.

Hledání ztracených světů (Česká televize, 2. série)

Roman Zach se vydává v šestidílném seriálu na výpravu po indonéských ostrovech. chce vidět vše na vlastní oči a prožít vše na vlastní kůži. Objevuje přírodní krásy, exotické kultury a život bez civilizačních vymožeností. Vyzkouší si i některé nezvyklé práce. Začíná na Střední Jávě.

I Am Groot (Disney+, 2. série)

Baby Groot dostává svůj vlastní seriál, kde ho doplní řada nových a nevšedních postav.

Jak se dělá dobrá škola (Česká televize, novinka)

Dokument o tom, co čeká děti a jejich rodiče v současných školách. Může fungovat škola, kde nejsou tradiční předměty ani pětačtyřiceti­minutové vyučovací hodiny, obdélníkové třídy s tabulí a vlastně ani ročníky složené ze stejně starých dětí?

Na nože (Markíza, 2. série)

V novém slovenském pojetí formátu Kitchen Nightmares se Martin Novák, renomovaný mnohonásobně oceněný šéfkuchař, vydává na pomoc podnikům, kterým se úplně nedaří. Při tom si ale rozhodně nebere servítky a nešetří kritikou. Ať už má podnik dlouhodobé problémy, přežívá jen díky letní sezóně, upadá nebo je přímo na hranici krachu, na scénu přichází šéf, aby podnik opět postavil na nohy.

Nightwatch (A&E, 7. série)

V historickém městě New Orleans pracují policisté, hasiči a záchranáři nekonečné noční směny. Musí se vypořádávat až s tisícem telefonátů za noc. Nightwatch je dokumentární reality show, která sleduje záchranářskou jednotku na jejich intenzivních a nepředvídatelných cestách nočním městem. Přitom jejich práce není pouze zachraňovat životy, ale především být opěrným systémem pro zdejší komunitu.

Infamia (Netflix, novinka)

Sedmnáctiletá holka se chce k nelibosti přísných rodičů stát hiphoperkou a do toho řeší svoje romské kořeny i tlak ze strany kamarádů.

Prokurátorka (JOJ, novinka)

Podle skutečných případů Jána Šanta. Sára, prokurátorka, pracuje na velkých kauzách a nabízí tak ze své pozice jiný pohled na vyšetřování. Kromě jednotlivých kauz se Sára začíná zaplétat do kriminálního případu, který se dotýká jejího osobního života, začíná ji ovlivňovat jako v soukromém, tak profesním životě a stává se záminkou pro zničení její reputace a k její diskreditaci.  

Die drei !!! (Disney+, novinka)

Kim, Franzi a Marie mají to, o čem mohou ostatní dívky jen snít: svůj vlastní detektivní klub! Tři kamarádky Kim, Marie a Franzi řeší napínavé a záhadné detektivní případy a přitom se věnují každodennímu životu teenagerek. Jejich případy sahají od podvodů přes krádeže až po vydírání a věnují se také tématům, jako je kyberšikana a sociální spravedlnost. Na tři mladší detektivy však čeká také velká záhada, která se týká všech případů a kterou je třeba vyřešit.

Tahir's House (Netflix, novinka)

S touhle rodinnou rybárnou to jde od desíti k pěti. Všichni příbuzní proto musí společně přiložit ruku k dílu, ale podnikání není zrovna jejich doména.

Young Dylan (Nickelodeon, 4. série)

Young Dylan je začínající hip-hopový interpret, který se snaží prorazit v prostředí, které mu nehraje do karet.

České rybí legendy (Česká televize, 2. série)

Se sportovním rybářem Jakubem Vágnerem se podíváme na stopu vodních velikánů našich řek – štiky, sumce a úhoře.

Kung Fu Panda: The Dragon Knight (Netflix, 3. série)

Legendární bojovník Po spojí síly s drsnou anglickou rytířkou jménem Wandering Blade, aby našel sbírku čtyř mocných magických zbraní a zachránil tak svět před zkázou a naprvil si tak svou reputaci a to všechno dříve, než tajemná dvojice lasiček všechno pokazí…

Liebes Kind (Netflix, novinka)

Lena je se svými dvěma dětmi v naprosté izolaci. Jí a spí v přesně stanovené časy. Kdykoli on přijde, postaví se do řady a poslouchají jeho příkazy. Dokud se jednoho dne Leně nepodaří utéct. Po srážce s autem je i s dcerou hospitalizována. Ještě ten večer přijdou její rodiče, kteří ji 13 let pohřešují… Seriál je adaptací stejnojmenného románu od Romy Hausmann.

Star Trek: Lower Decks (Paramount+, 4. série)

Animovaný seriál se zaměřuje na posádku jedné z méně významných lodí v Hvězdné flotile v roce 2380.

The Killing Kind (Paramount+, novinka)

Příběh se soustředí na advokátku Ingrid Lewisovou, která obhajuje Johna Webstera proti obvinění ze stalkingu, jen aby se Webster obrátil proti ní.

The Lovers (Sky Atlantic, novinka)

Seriál vypráví příběh Janet, pracovnice v supermarketu, které je všechno jedno, včetně jejího života, a Seamuse, sebestředného politického hlasatele. Zjistí, že jsou k sobě neoddělitelně přitahováni.

Virgin River (Netflix, 5. série)

Melinda Monroe odpoví na inzerát na zdravotní sestru v malém kalifornském městečku Virgin River. Myslí si, že to je ideální příležitost začít znovu od nuly a zanechat své bolestivé vzpomínky daleko za sebou. Brzy ale zjišťuje, že život na malém městě není tak jednoduchý, jak si představovala a že nejdřív musí vyléčit sama sebe, než se z Virgin River stane její nový domov.

A Time Called You (Netflix, novinka)

Truchlící žena se zázračně přenese v čase do roku 1998, kde se setká s mužem, který se nápadně podobá její zesnulé lásce.

Selling the OC (Netflix, 2. série)

Jason Oppenheim, majitel společnosti Oppenheim Group, rozšiřuje společnost o druhou kancelář v Newport Beach.

Mrs. Brown's Boys (BBC One, 4. série)

Děj seriálu se soustředí na Agnes Brownovou, sprostou dublinskou matriarchu, která se za každou cenu angažuje v životech své rodiny a svých přátel. Zajímavostí je, že hlavní hrdinku hraje muž, sám tvůrce seriálu. Velká část hlavních postav je poté také jeho skutečnou rodinou.

Spy Ops (Netflix, novinka)

Agenti zpravodajských služeb od MI6 po CIA vám dají nahlédnout do zákulisí špionského řemesla, operací za studené války a přípravy převratů.

El cuerpo en llamas (Netflix, novinka)

V květnu 2017 je u vodní nádrže Foix u Barcelony nalezeno auto s ohořelým tělem muže. Veřejnost případ zaujme, obzvlášť když jsou odhaleny podvody, toxické pracovní prostředí, násilí a sexuální skandály, které se týkají policisty Pedra i jeho dvou kolegů: jeho přítelkyně Rosy a jeho ex Alberta.

The Changeling (Apple TV+, novinka)

The Changeling je pohádka pro dospělé. Horor, příběh o rodičovství a nebezpečná cesta New Yorkem. Podle stejnojmenného románu Victora LaVallea.

Aseudal Yeondaegi (tvN, 2. série)

Jednoho dne obyvatelé země Arth podnikli smrtelnou razii proti skupině lidí, kteří byli od nich odlišní. Ti měli modrou krev a byli rychlejší a silnější než obyčejní lidé. Tento masakr přežily jen dvě děti se smíšenou krví. Po letech opět propuká konflikt, do kterého jsou obě dvě zataženy.

Táta v nesnázích (Nova, novinka)

Petr, rozvedený padesátník a správce bazénu, se rozhodne po letech opět proniknout do tajů lásky. Bohužel, držet krok s randěním v moderní době je kupodivu těžší než vychovat tři dcery. A právě ty mu vše ještě více komplikují, když se postupně vracejí domů. Petr se postupně zamilovává, zažívá zklamání, ale to ho neodrazuje od dalšího pokoušení lásky. Má navíc přeci hned tři zkušení poradkyně, které ví, co je to láska, tak co na tom, že mu Viki, Laura a Alex dům i život obrátí vzhůru nohama.

Dr. Oakley, Yukon Vet (National Geographic, 12. série)

Seznamte se s doktorkou Michelle Oakleyovou, veterinářkou téměř pro všechno, s obchůzkami na tisících čtverečních mílích, pomáhající divokým i domácím zvířatům. Doktorka, doprovázená svými dcerami a vyzbrojená humorem, obratně zvládá svou práci i roli manželky a matky, a přitom nás zavádí do těch nejdrsnějších a nejodlehlejších krajin světa.

Daryl Dixon (AMC, novinka)

Příběh navazuje na události ze seriálu Živí mrtví (The Walking Dead) a soustředí se na další život Daryla.

Ride with Norman Reedus (AMC, 6. série)

Oblíbený herec ze seriálového hitu Živí mrtví (The Walking Dead) Norman Reedus se rozjíždí po státech na svém rozžhaveném stroji, aby se dozvěděl více o místní motorkářské kultuře a poznal sběratele a lidi, kteří většinu života stráví na motorce. Každou epizodu Normana doplní jedna osobnost ze světa showbyznysu. Jízda začíná…

The Masked Singer (Fox, 10. série)

Pěvecká soutěž těžící z úspěchu korejského pořadu King of Masked Singer. Soutěžící z řad hvězd showbusinessu zde vystupují oblečeni v maskách, totožnost jednoho z nich se odhalí po jeho vyřazení na konci epizody. V první sérii vystupují masky: Páv, Králík, Lev, Monstrum, Jelen, Jednorožec, Hroch, Včela, Pudl, Mimozemšťan, Krkavec a Ananas.

The Newsreader (ABC (AU), 2. série)

Dale Jennings pilným mladým reportérem, který se zoufale snaží stát se hlasatelem. Helen Norvilleová je notoricky „otravná“ hvězdná hlasatelka, která si chce vybudovat důvěryhodnost. Dale a Helen spolu po tři měsíce pokrývají neobyčejný řetězec událostí – od šokujícího výbuchu Challengeru přes humbuk kolem Halleyovy komety až po složitou krizi AIDS. Z nesnadných začátků se vytvoří hluboké pouto, které převrátí jejich životy a změní samotnou strukturu nočního zpravodajství. Je to příběh velkolepého, nekonvenčního vztahu ve světě na prahu změn.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
richardK

richardK

Jsem zvědavý na Changelling.
před 35 týdny
_-0-_

_-0-_

Aseudal...
před 35 týdny
espn

espn

a farma 15 je kde .....
před 34 týdny
Další články k tématu