Hlavní obsah

Ženy, které nemění účes: Lisa Rinna a její rošťácký rozcuch nebo Gwen Stefani a její platinová blond

Foto: Profimedia.cz, GettyImages.com

Foto: Profimedia.cz, GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změna účesu se často váže ke změně životní situace nebo za ni můžou zničené konečky. Tyto slavné ženy ale větší proměny nepodstupují a jsou dlouhá léta věrné jedné délce či odstínu. Jak to jen vydrží? Jednoduše, když natrefíte na to, co vám sluší, jen tak se toho nepustíte.

Článek

Anna Wintour (73) - jméno slavné šéfredaktorky americké Vogue vyvstane mnoha lidem na mysli pokaždé, když dojde na téma žen, které nemění svůj účes. Její přísně střižené mikádo a ofina jsou neměnnou konstantou a pochybujeme, že to někdy změní. Stejně to platí i třeba o Jennifer Aniston a jejích delších, sestříhaných a jemně prosvětlených vlasech. Kdo další ze slavných žen nepatří mezi vlasové chameleonky?

Lisa Rinna (60)

Herečka Lisa Rinna je léta věrná kratšímu sestřihu, který nosí rošťácky rozcuchaný. Jednou má vlasy delší, skoro mikádo, potom zas o trochu kratší, ale rozcuchu se drží už od začátku herecké kariéry, když začínala v seriálu Tak jde čas jako Billie Reed. Poslední dobou nosí hnědé vlasy lehce prosvětlené, což ji omlazuje. Nicméně v rámci looků na červený koberec se nebojí ani experimentů s parukami, ulíznutými drdoly nebo vyčesanými culíky.

Aby účes vypadal jako Lisin, je zapotřebí vlasy foukat do objemu pomocí kulatého kartáče a použít rozhodně nějaký přípravek, který objem podpoří – to znamená objemové tužidlo do vlhkých vlasů a pak k dotvoření rozčepýřených pramínků krém nebo ne tolik fixační gel.

Foto: Ron Galella, Ltd., David M. Benett - GettyImages.com

Zleva: Lisa Rinna v roce 1996 a letos. Nestárnoucí herečka se svého rozčepýřeného účesu na pomezí pixie a mikáda nejspíš nikdy nevzdáFoto: Ron Galella, Ltd., David M. Benett - GettyImages.com

Saskia Burešová (77)

Moderátorka Saskia Burešová je na obrazovkách České televize už od roku 1967. Podle jejích vlasů byste ale neřekli, že nějaký čas vůbec uplynul. Jsou vždy dokonale vyfoukané do objemu a kdekdo by si mohl myslet, že si je každé ráno nechá upravit od kadeřníka, nosí paruku nebo má trvalou. Nic z toho není pravda, jak nám kdysi prozradila v rozhovoru: „Mám velkou výhodu, že mám kvalitní vlasy, mám jich hodně a umím se učesat. Je pravda, že během fénování mi trošičku omdlévají ruce.“ Nepotřebuje ani profi vizážistku – umí se bravurně nalíčit sama.

Foto: Dana Kolářová / CNC / Profimedia, Jakub Jurdič

Saskia Burešová zbožňuje objemné vlasy od mládí. Poslední léta je nosí o trochu delší než na fotce vlevo, kde je o dost let mladšíFoto: Dana Kolářová / CNC / Profimedia, Jakub Jurdič

Sofía Vergara (51)

Herečka ze seriálu Moderní rodinka Sofía Vergara je léta věrná dlouhým loknám a také světle hnědé barvě. Dlouhé vlasy jsou jednoduše součástí její identity a nedivíme se – takové kvalitní háro by byla škoda ostříhat. Často ji na červeném koberci vídáme s rozpuštěnými a navlněnými vlasy, protože má pravidlo – podle ní by ženy po čtyřicítce neměly nosit vyčesané vlasy nahoru, protože je to činí staršími. Zaprvé, nerozumíme tomu proč, naopak culík opticky obličej „vytáhne“, a zadruhé, i ona sama tohle pravidlo sem tam poruší. Jinak je ale věrná jemně navlněným pramenům, kterým nechybí nikdy oslňující lesk. Ten se odvíjí od správné péče – jen zdravý vlas se může lesknout! Lze to podpořit sprejem pro lesk.

Foto: Ron Galella, Steve Granitz - GettyImages.com

Věřili byste, že tyto dvě fotky dělí 23 let (vlevo je Sofía Vergara mladší)? Lesklé a dlouhé vlasy jsou hereččinou devízou, nedivíme se, že účes během let nezměnilaFoto: Ron Galella, Steve Granitz - GettyImages.com

Kate Winslet (47)

Naposledy s barvou nebo délkou experimentovala na konci devadesátek. Od té doby Kate Winslet preferuje blond odstín a střední délku. Nejčastěji nosí vlasy ledabyle navlněné s pěšinkou uprostřed. Plavá je právě jejím přirozeným odstínem, nicméně k zářivějšímu odstínu si pomáhá barvením.

Světlé vlasy jí lichotí, ale i přesto bychom si přáli, aby ještě vyzkoušela červeno-rezavou barvu, kterou měla coby Rose v Titanicu. Tento odstín jí totiž také neskutečně slušel, ale vrátit se k blond jí prý trvalo skoro dva roky.

Foto: Evan Agostini, Mike Marsland - GettyImages.com

Nejvíc experimentovala s vlasy Kate Winslet během Titanicu a krátce po něm. Od té doby se drží zajetých vod v podobě blond a jemných vlnFoto: Evan Agostini, Mike Marsland - GettyImages.com

Gwen Stefani (53)

Dobře, Gwen Stefani možná mění sem tam střih, ale jedné věci se nikdy nevzdá - a tou je platinová blond. Její odhodlání si ji udržet je obdivuhodné, když vezmete v úvahu, že si vlasy odbarvuje od devadesátých let. Odrosty se světle hnědou, která je její barvou od přírody, si nechává maskovat každý týden.

Už přes dvě dekády se jí o vlasy stará kadeřník Danilo Dixon, jehož úkolem je udržovat zpěvaččiny vlasy platinové a zároveň v dobré kondici. Používá na ně speciální barvu bez peroxidu, která je šetrnější, a tuny hloubkově hydratačního kondicionéru. Ještě jsme zapomněli na druhou věc, bez které nemůže žít, a tou je červená rtěnka!

Foto: Ron Galella, RB/Bauer-Griffin - GettyImages.com

Zleva rok 1999 a 2022: Platinová blond s dotekem černé? K dvoubarevným vlasům se herečka čas od času ráda vracíFoto: Ron Galella, RB/Bauer-Griffin - GettyImages.com

Načítám