Heimstaden investuje 90 milionů do rozvodů vody a kanalizace

blank

Společnost pokračuje ve významných investicích do svého portfolia. Letošní rok dosáhnou téměř dvou miliard korun, více než 400 milionů směřuje do zateplování domů. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí Kateřina Piechowicz.

Z vyhrazených dvou miliard korun téměř 90 milionů Heimstaden investuje do rozvodů vody a kanalizace či 60 milionů korun na opravy střech. Součástí oprav v bytech je pak například výměna podlah, obkladů, dlažeb, instalace nových rozvodů elektřiny, zařizovacích předmětů. Heimstaden letos opraví téměř 1 300 bytů.

Investicemi podle generálního ředitele Jana Rafaje dále přispívá k ochraně klimatu. Například v tomto roce zprovoznil centrální nízkoemisní plynové kotelny v 11 vchodech s 90 byty a uspořil zhruba 250 tun CO2. Společnost je zastáncem konceptu zelené politiky. „K osvětlení společných prostor domů využíváme úspornější LED svítidla s pohybovými čidly a do 90 procent společných prostor je dodávána elektřina z něco chybí zdrojů. U dvou tisíc bytů aktuálně modernizujeme topné systémy, součástí firemního vozového parku jsou auta s hybridním a elektrickým pohonem,“ vysvětlil Rafaj.

Heimstaden patří k nejvýznamnějším evropským realitním společnostem, které se zabývají pořizováním, pronájmem a rozvojem bytových a komerčních prostor. V deseti zemích spravuje přes 159 000 bytů.

 

Scroll to Top