Po pětadvaceti letech odchází ředitelka mateřské školy Terezínská
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Losovice - V mateřské škole Terezínská se po čtvrtstoletí oddané práce loučí paní ředitelka Milada Novosadová. Během těchto let dosáhla škola pod jejím vedením ohromných pokroků a úspěchů. Vedení města oficiálně paní ředitelce za její práci poděkovalo.

Paní Milada Novosadová, po 25 letech ve funkci ředitelky MŠ Terezínská, může odcházet s obrovskou hrdostí na svou práci. Celý svůj pracovní život věnovala vzdělávání nejmenších. Začínala jako učitelka v MŠ Mírová 225 v Lovosicích a po reorganizaci školství se v roce 1998 stala ředitelkou MŠ Terezínská. Její cesta nebyla vždy snadná, neboť MŠ Terezínská měla od počátku omezené finanční prostředky. Avšak paní Novosadová a její kolegové se nezalekli výzev. Společně vytvořili školku, kde se děti cítí šťastné a připravené na další kroky ve vzdělání i v životě. Její příběh je inspirací pro všechny, kdo věří v hodnotu vzdělávání nejmladší generace.

MŠ Terezínská má své výtvarné a polytechnické projekty jako vzácný poklad. Učitelky vytrvale a cílevědomě pracují s dětmi, což se později projevuje v úspěšných výtvarných projektech předškoláků. Výtvarné dovednosti dětí nejsou jen základem pro jejich rozvoj, ale také pro dobročinné aktivity, které MŠ pravidelně podniká. Školka pravidelně posílá dětská přání Pečovatelskému domu v Lovosicích na různé události. Výsledky těchto projektů jsou vidět v školce i na výtvarných soutěžích, kde děti získávají ocenění na různých úrovních.

Těmto úspěchům ale přecházelo i několik velice významných zlomových bodů, které školku do dnešní podoby formovaly. Paní ředitelka vzpomíná na několik významných okamžiků, mezi které například patří obrovský zlom po roce 1989 nebo dvoje povodně, které školku zničily. „Po roce 1989 jsme měli nové možnosti, požadavky otevřely dveře k úplně novému způsobu práce s dětmi. Školka se začala přizpůsobovat potřebám každého jednotlivého dítěte, poskytovala jim více individuální péče a nabízela různé možnosti v rámci vzdělávacích činností. Cílem bylo, aby každé dítě mělo příležitost zažít úspěch a najít svůj vlastní talent.“ vzpomíná paní ředitelka.

„Chtěla bych poděkovat rodičům všech dětí, které školkou prošly, za ochotu spolupracovat, naslouchat nám, podílet se na akcích MŠ a za dobré reference, které k nám vždy přilákaly nové děti. Kvalita, úspěch a fungování školy vždy záleží na lidech, na jejich vzájemné spolupráci, přístupu a nápadech, dobrých vzájemných vztazích. Všem přeji, aby se jim dařilo v tomto duchu pokračovat. Aby kolegyně stále přicházely s novými a novými nápady, jak podpořit vzdělávání dětí, a přitom dělat práci s chutí a zájmem. Neodchází se mi lehce, ve školce jsem strávila mnoho let, podařilo se nám vytvořit velmi dobrý a obětavý kolektiv. Jistě mi bude chybět každodenní ruch, hemžení dětí, ale je čas předat vše někomu jinému s novými, jistě neotřelými, nápady“ loučí se paní Novosadová a i my jí moc děkujeme za úžasnou práci!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru