Hlavní obsah

Útok na divácký rekord! V Praze se bude konat Hokejový souboj univerzit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Brně tradice, v Praze novinka. Ve Sportovní hale Fortuna v Holešovicích se bude 2. listopadu konat první ročník hokejového souboje čtyř největších pražských univerzit. Organizátoři akce by rádi zaútočili na divácký rekord univerzitního hokeje, který drží se 7700 návštěvníky právě loňský šestý ročník duelu brněnských škol MUNI a VUT ve Winning Group areně.

Foto: Univerzitní hokej

V Praze se bude poprvé konat Hokejový souboj univerzit.

Článek

V rámci jednoho večera fanoušci v Holešovicích uvidí dva zápasy. V tom prvním se utkají týmy České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické. Ve druhém duelu studenti Univerzity Karlovy vyzvou výběr Českého vysokého učení technického. Oba vítězné celky dostanou pohár. Na akci navazuje afterparty v Křižíkově pavilonu nedalekého pražského Výstaviště.

„Nechtěli jsme, aby studenti pražských univerzit byli ochuzeni o největší akademickou sportovní událost v Česku, proto přinášíme formát Hokejového souboje univerzit do pražské metropole,“ uvedl v tiskové zprávě Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje.

Věří, že v aréně by se mohlo sejít kolem osmi tisíc studentů, absolventů i hokejových fanoušků. „Máme podporu všech univerzit a věříme, že překonáme současný divácký rekord, který drží právě brněnský souboj,“ dodal Hlaváč.

Za konkurenci pro brněnský souboj, který byl oceněn na konferenci Sport Alive jako Nejlepší fanouškovský zážitek roku 2022, je rád i absolvent VUT a jeden ze zakladatelů brněnské akce Filip Vojáček.

„Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit se s pražskými týmy a rozšířit tak naší akci i do Čech. Věříme, že v Praze navážeme na každoroční obrovský zájem a vyprodáme i holešovickou sportovní halu, což by byl obrovský úspěch pro univerzitní hokej v Česku,“ mínil Vojáček.

Reklama

Související témata:
  1 : 3 Slovensko - Česko 1 : 3 59. min Živě
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko