4. září 2023 • 19:05

Dvojitá bitva o Prahu: Univerzitní liga útočí na divácký rekord. Jaký je cíl?

Autor: cze
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražské derby na vysokoškolské úrovni. Univerzitní liga ledního hokeje představila speciální dvojzápas mezi ČZU a VŠE, respektive UK a ČVUT. Klání studentů by mělo 2. listopadu do Sportovní haly Fortuna přilákat až osm tisíc příznivců. „Máme podporu všech univerzit a věříme, že překonáme současný divácký rekord ULLH,“ slibuje si Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje.



Dvojitá dávka vysokoškolského hokeje, k tomu bohatý program pro přítomné fanoušky. ULLH se na počátku listopadu vytasí s měřením největších pražských univerzit. Po střetu České zemědělské univerzity s Vysokou školou ekonomickou sehrají svůj duel reprezentanti Univerzity Karlovy a Českého vysokého učení technického.

Akce nazvaná Hokejový souboj univerzit naváže v hlavním městě na úspěšnou tradici, která vznikla při brněnském derby Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického. „Nechtěli jsme, aby studenti pražských univerzit byli ochuzeni o největší akademickou sportovní událost v Česku,“ zdůvodňuje Hlaváč.

Vítězové pražského večera obdrží speciální pohár. Na fanoušky čeká i studentský veletrh nebo afterparty v Křižíkově pavilonu.

„Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit se s pražskými týmy a rozšířit tak naší akci i do Čech. Věříme, že navážeme na každoroční obrovský zájem a vyprodáme i holešovickou sportovní halu, což by byl obrovský úspěch,“ věří jeden ze zakladatelů obdobné brněnské akce Filip Vojáček.

V aréně, kde strávila část předsezonní přípravy i extraligová Sparta, by pořadatelé rádi atakovali hranici osmi tisíc diváků. Smělý cíl, který ovšem může výrazně pozvednout úroveň i vnímání vysokoškolského hokeje v Česku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud