Marko o vítězství Verstappena: Jednalo se o kritický moment

Marko o vítězství Verstappena: Jednalo se o kritický moment

Nizozemec Max Verstappen vyhrál v italské Monze po dvanácté z posledních čtrnácti závodů, a po desáté za sebou. Pro úřadujícího mistra světa to však nebylo tak snadné, jak se může zdát, to potvrzuje poradce rakouské stáje Red Bull Dr. Helmut Marko.

Krátce po svém čtyřicátém sedmém triumfu hovořil lídr Poháru jezdců Max Verstappen o malém problému, který tým společně s ním musel řešit a dostat jej pod kontrolu. Pětadvacetiletý Nizozemec nechtěl příliš zabíhat do detailů, o co přesně šlo.

Osmdesátiletý Rakušan Helmut Marko po 106. vítězství Red Bullu pro Skysports řekl: „Museli jsme si dát trochu pozor na teplotu pneumatik a motoru, abych byl přesný, byla kritická. Verstappen a Pérez jeli poměrně dlouho za vozy domácího Ferrari, a při pronásledování soupeře, tak bylo zatížení větší a to nebylo moc dobré pro pneumatiky a motor. Carlos Sainz však bojoval statečně.“

„Chtěli jsme si hlavně vytvořit náskok, aby nás Ferrari nemohlo něčím překvapit. Kromě potíží s teplotami byly oba vozy suverénní a stejně tak i jezdci odvedli skvělou práci. Deset vítězství v řadě pro Maxe, a to, že jsme v této sezóně stále neporaženi je neuvěřitelný úspěch. Už v Zandvoortu to bylo působivé, jak Verstappen vše zvládl, zvlášť přes nepřízeň počasí. U Maxe jsem však dnes poněkud nezvykle zaznamenal určitou míru nervozity. Takový nikdy nebývá.“

Rakušan původem ze Štýrského Hradce říká: Když vyhrajeme v Singapuru, můžeme si ve zbytku sezóny oddechnout.“

Red Bull vyhrál 24 z posledních 25 závodů. Po vítězství Charlese Leclerca s Ferrari v Rakousku 10. července 2022 dokázal červené býky na jeden závod porazit pouze jediný jezdec, George Russell, a to během VC Brazílie v loňském roce.

Sdílejte na:
Zavřít