Zlínský plavec Knedla vyhrál na MS juniorů v Izraeli semifinále. Má český rekord i limit pro olympiádu

Foto: Plavecký klub Zlín
ZLÍN – Miroslav Knedla prožívá fantastickou sezonu. Zlínský plavec po červencovém juniorském mistrovství Evropy, kde získal dva tituly, září i na světovém šampionátu juniorů v izraelském Netanji. V semifinále na sto metrů časem 53.28 sekund výrazně vylepšil český rekord a splnil rovněž olympijský limit.

Napodobil tak Barboru Seemanovou, která na červencovém MS zaplavala limit do Paříže na kraulařské dvoustovce.

Když jsem ráno zaplaval 54,17, tak jsem si říkal, že mi to tady jede, protože ráno jsem takhle nikdy neplaval. Respektive za celou dobu, co plavu znak, tak ani odpoledne. To mě nakoplo a odpoledne jsem doufal, že zaplavu pod 54 vteřin, ne-li lépe. I když jsem vnitřně strašně chtěl dát olympijský limit.

Talentovaný plavec nakonec zaplaval téměř půl vteřiny pod olympijským limitem. Jsem beze slov… zažívám euforii a myslím si, že to tady v následujících dnech půjde zaplavat lépe, jak 100 znak, tak i ostatní disciplíny,“ uvedl v tiskové zprávě svazu Knedla, kterého dnes vedle finále znakařské stovky čeká ještě dopolední rozplavba na krátké polohovce.

Knedla svým famózním výkonem překvapil i trenéra Zdeňka Kasálka. „Počítali jsme, že by měl atakovat hranici splnění limitu pro olympijské hry, což se mu podařilo. Akorát jsme nečekali, že ho tedy splní o půl vteřiny, takže to bylo pro nás překvapující. Finále bude mít o něco těžší než dnes, protože ještě zítra dopoledne má rozplavbu na 200 metrů polohový závod a i tam bychom byli rádi, kdyby se mu podařilo postoupit do odpoledních finálových bojů, kde mu už půjde rovnou o medaile. Takže 100 metrů znak a doufám i v kombinaci s dvoustovkou polohově bude v odpoledním bloku hodně náročná,“ uvědomuje si zlínský kouč.

Doufám, že se aspoň Mírovi podaří splnit jeho sny, které ale nebudu říkat nahlas. Nechám to v představách nás všech a doufám, že se mu to povede,“ dodal Kasálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x