Mick Schumacher: Náročná formule 1 a jaký je plán B?

Mick Schumacher: Náročná formule 1 a jaký je plán B?

Budoucnost Micka Schumachera ve formuli 1 je stále otevřená, pro příští rok se, ale zatím neobjevila žádná možnost. Sám Schumacher nyní poprvé pohovořil o možném náhradním plánu.

Mick Schumacher by určitě mohl říct, že se během jeho působení u týmu Haas značně trápil. Na jedné straně tu byla kritika ze strany šéfa týmu Günthera Steinera, které čtyřiadvacetiletý jezdec poprvé zcela jasně čelil v rozhovoru pro Sky s Peterem Hardenackem.

Za dva roky působení v americké stáji Haas, bohužel nedokázal fanouškům a vedení týmu ukázat, co umí. Třetí sezóna v roli rezervního jezdce je pro tohoto mladíka z Německa možnost, jak se dále učit a růst. Nyní, jako náhradník Mercedesu, bohužel však nemá příležitost ukázat svůj potenciál, což je samozřejmě ovlivněno jeho současnou rolí rezervního pilota.

Interně to vypadá jinak, Schumacher je za svou práci na simulátoru velmi chválen, ale šéf týmu Mercedes Toto Wolff ho bohužel zatím nedokázal dostat do žádného z týmu. „Je to těžké. Všechny dveře se tak nějak zavírají, což je škoda, protože Mick si zaslouží závodit ve formuli 1. Ale možná se jen jedná o špatné načasování, protože během letošního roku na startovním roštu nedochází k žádným velkým změnám,“ řekl Wolff.

Schumacher by měl být připraven. „Cítím se být připraven znovu ukázat, co umím. Myslím si, že málokdo ví, co opravdu dokážu,“ řekl Schumacher.

Přiznává však, že na aktuálním startovním roštu pro něj bohužel není místo. Ale prozrazuje: Existuje tu však možný plán B.“ Bohužel se však nezmínil, o jaký plán se jedná.

„Momentálně jde o velmi složitou situaci,“ tvrdí expert Skysports Timo Glock. „Dveře jsou bohužel všude zavřené. Samozřejmě stále tu je možnost jít do Williamsu, ale když se na to podíváme realisticky, bude to i tak dost obtížné,“ pokračuje Glock.

„Aktuálně musí být Mick hlavně motivovaný a udržovat se v kondici, protože se vždycky může stát, že se některý z jezdců zraní. Pak se musí chopit své šance a doufat, že se mu, případně někde otevřou dveře pro sezónu 2025. Pokud by tu ani tak nebyla možnost závodit v královně motorsportu, možná by měl zkusit závodit v nějakém jiném šampionátu,“ dodal Glock.

Sdílejte na:
Zavřít