Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2023 13:26
Čas čtení 0:39
Radim Šlechta

Zemřel Steve Harwell ze Smash Mouth. Nazpíval bangery ze Shreka

Zemřel Steve Harwell ze Smash Mouth. Nazpíval bangery ze Shreka
Zdroj: YouTube/SmashMouth
NEWS
Uložit Uložené

Steveu Harwellovi bylo 56 let.

Zpěvák americké skupiny Smash Mouth Steve Harwell zemřel v 56 letech. Příčinou smrti bylo selhání jater, s nemocí bojoval už dlouho a odešel v obklopení rodiny a blízkých lidí, informuje Rolling Stone. Snad nejznámější píseň All Star, kterou nazpíval, zazněla i ve filmu Shrek a na Spotify má téměř miliardu streamů.

Harwell byl podle Rolling Stone v hospicové péči. Manažer jeho někdejší kapely (Smash Mouth) Robert Hayes serveru sdělil, že zemřel „v klidu a pohodlí“.

„Steveův ikonický hlas je jedním z nejznámějších hlasů jeho generace. Miloval fanoušky a rád vystupoval. Steve Harwell byl skutečný americký originál. Bytost větší než život, která vystřelila k nebi jako římská svíce. Stevea bychom si měli pamatovat pro jeho neochvějnou cílevědomost a vášnivé odhodlání dosáhnout výšin popové hvězdy,“ okomentoval jeho život Hayes.

Připomněl i fakt, že měl Steve jen velmi omezené hudební vzdělání a dovednosti, co se týče hry na hudební nástroje nebo skládání písní. Vše ale prý dokázal dohnat charismatem. S kapelou Smash Mouth Harwell nehrál od roku 2021.

Domů
Sdílet
Diskuse