Zlínský plavec Knedla získal na mistrovství světa juniorů stříbro na znakařské stovce

Zlínský plavec Miroslav Knedla získal na mistrovství světa juniorů stříbro na znakařské stovce. Foto: České plavání
ZLÍN – Zlínský plavec Miroslav Knedla získal na mistrovství světa juniorů stříbro na znakařské stovce. V izraelské Netanji usiloval jako vítěz rozplaveb i v semifinále o nejvyšší příčky a časem 54.01 si doplaval pro skvělé druhé místo. Dvojnásobného evropského šampiona z Bělehradu pokořil jen zlatý Ukrajinec Oleksandr Želťakov, který byl rychlejší o 28 setin sekundy.

Knedla v pondělním semifinále časem 53.28 překonal Čejkův český rekord a současně splnil A limit pro olympijské hry v Paříži.

Osmnáctiletý plavec ze Zlína, kterého trénuje Zdeněk Kasálek, loni přivezl z juniorského světového šampionátu v Limě dva bronzy z padesátky a stovky znak. I proto měl oprávněně medailové ambice, které navíc dokázal ve finále naplnit.

Do úterního finále Knedla výborně odstartoval a v polovině trati vedl s mezičasem 25.50 před druhým Argentincem Saraviou a o dalších 16 setin zpět obracel Želťakov. Ve finiši se Jihoameričan propadl na čtvrté místo a ukrajinský plavec se naopak protlačil před českého reprezentanta. Knedla tak dohmátl jako druhý v čase 54.01 o 28 setin sekundy za Želťakovem. Třetí místo obsadil Christian Bacico z Itálie, který za Knedlou zaostal o sedm setin sekundy.


V dopolední rozplavbě na krátké polohovce, v níž je taktéž českým rekordmanem a letošním juniorským mistrem Evropy, byl Knedla patnáctý a do finále nepostoupil.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x