BK MLADA BOLESLAV
6. 9. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Jan Běhounek

Úspěšné derby pro juniorku! Liberec porazila jednoznačně 5:1

5., středa 6. 9. 2023
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Liberečtí přijeli do ŠKOENERGO Arény jako jediný neporažený tým v soutěži, což se však mělo změnit. Do třetí periody oba celky nastupovaly za stavu 2:0 pro domácí, rychlé góly Teplého a Kučery však skóre definitivně naklopily na stranu Bruslařů. O čisté konto Horu v 54. minutě obral Pekař, odpověď Hradce na sebe však nenechala dlouho čekat. Tygři tak na ledě ŠKOENERGO Arény okusili první porážku, mladoboleslavský stadion naopak zůstává být pro hostující celky nedobytným.
Ml. Boleslav: Hora (Forst) – Nemec, Čech (A), A. Vlasák, Průšek, Sypecký (A) – Šachl, Vítek, Zvagulis – Hruška, Hurt, Dobner – Hradec, Kučera, M. Vlasák – Teplý, Vojáček, Malínek (C).
Liberec: Schnattinger (Hambálek) – Macháček, Král, Jarabko, Meisel, Pilíšek, Koštoval, Ehrenberger (A) – Prokůpek, Jansa, Plos – Janata, Křížek, Rozsíval – Pekař, Hrabčák, Gajda – Hois (A), Jenčovský (C), Vološín
Branky a nahrávky: 3. Vítek (Šachl), 34. Hurt (Hruška), 42. Teplý (Hruška, Hurt), 43. J. Kučera (Hradec, Dobner), 57. Hradec (Čech, Vítek) – 54. Pekař (Hois, Ehrenberger). Rozhodčí: Bernat, Valda – Štěpánek, Jurak. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Komentář

Bruslaři do prvního soutěžního derby vstoupili velmi dobře, když se do vedení dostali hned po 134 sekundách. Stalo se tak, když Šachl vyhrál vhazování na levém kruhu a Jakub Vítek pak bezprostředně poté vyslal ránu na branku, na kterou Schnattinger neměl šanci zareagovat. Tygry skvělý vstup domácích značně opařil, ale ve 13. minutě při vlastním oslabení nebyli daleko od vyrovnání. Jenčovský s Plosem se dostali až před Horovu klec a druhý jmenovaný dorážkou střely svého spoluhráče jen těsně minul domácí svatyni, Bruslaři si museli hlasitě oddechnout. Naštěstí pro domácí to bylo od Severočechů na delší dobu všechno.

Po návratu z kabin Bruslaři nevyužili přesilovku, za což mohli být hned záhy potrestáni. Jeden z libereckých hráčů se přímo před brankou dostal k dorážce, kterou však zneškodnil Hora. Podobná situace byla k vidění i na druhé straně, Hruška byl však v pádu, což mu v přesnějším doklepnutí kotouče zabránilo. Ve 34. minutě si na to ale už nikdo nevzpomněl. Hruška totiž při přesilovce vybojoval touš za brankou a předložil jej Janu Hurtovi. Domácí útočník měl u levé tyčky čas na nejen na střelu ale i na následnou gólovou dorážku - 2:0. Mladoboleslavští pak ještě úspěšně přečkali dvě přesilovky Liberce, a tak si toto skóre přenesli do třetí části.

Hned po jejím začátku přišly dvě rány, které definitivně rozhodly o domácím vítězství. Nejprve se po velkém zmatku před libereckou klecí po dobré akci Hrušky prosadil Josef Teplý, aby následně po gólovce Hradce přidal čtvrtou trefu Bruslařů Jan Kučera. Liberečtí se poté znovu ukázali ve 49. minutě, kdy Hora musel zasahovat proti úniku Gajdy a následnému tlaku ze strany Křížka, o čisté konto však ještě nepřišel. Naděje na něj ztratil až v čase 53:29, kdy po dobré kombinaci po ose Ehrenberger - Hois - Daniel Pekař zůstal liberecký hráč nepokrytý na levé straně a střelou do bližší šibenice snížil na 1:4. Poslední slovo ale opět měli zelenobílí, když Vojtěch Hradec po přihrávce Čecha levou stranou pronikl až před Schnattingera, položil si ho a mezi jeho betony pečetil stav utkání 5:1.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský: Z naší strany velmi takticky vyspělý výkon, který opravdu snese parametry této soutěže. Kluky za něj musím pochválit a poděkovat jim za to, že plnili přesně to, co jsme po nich chtěli. Dnešní zápas tak po zásluze zvládli.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.