Mirku Knedlo… to se povedlo! Zlato z MS juniorů je úžasné

Foto: Rodinný archiv Miroslava Knedly
IZRAEL - To je pecka a nejen pro zlínský sport úžasný úspěch! Osmnáctiletý zlínský gymnazista z Fryštáku Miroslav Knedla získal na mistrovství světa juniorů v plavání po stříbru na sto metrů znak nejcennější, zlatou medaili na poloviční trati. Ve finále vyhrál v čase 24.80 s náskokem 11 setin vteřiny před svým přemožitelem na stometrové trati Ukrajincem Želtiakovem.

„Tohle byl náš tajný sen a přání a ono se to vyplnilo,“ hlásil přímo od bazénu v izraelské Netanji Knedlův trenér z Plaveckého klubu Zlín, šťastný Zdeněk Kasálek.

Míru doprovázela početná rodinná fanouškovská ekipa, mimo jiné otec i děda stejného jména. Druhý jmenovaný měl samozřejmě upřímnou radost. „Veliké blahopřání, jsme nesmírně potěšeni, pořádnou oslavu vymyslíme až doma, je to fantastický úspěch,“ těšilo Miroslava nejstaršího.

„Všem obrovské díky za podporu, vím, že mi doma drželi pěsti kamarádi, spolužáci a mnozí známí. Tak snad jsem je potěšil stejně jako rodinu. Trošku mne to svazovalo, ale vyšlo to, jsem nesmírně rád za zlatou medaili. Je to motivace do další práce na rozlučku s juniorskou kategorií, teď mimo jiné pokračuje škola, příští rok je obrovskou výzvou olympiáda v Paříži,“ díval se už dopředu skromný a mimořádně pracovitý supertalent, který si mohl umačkat ruce od odpovědí na spoustu blahopřejných esemesek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x