Zpěvačka z ABBY jde s dobou. Má svůj vlastní Instagram a vrací se s novým sólovým singlem

Švédská zpěvačka Agnetha Fältskog (73), českým posluchačům známá svým působením v legendární skupině ABBA, potěšila všechny své fanoušky zbrusu novým singlem „Where Do We Go From Here?“ (v překladu „Kam máme odsud namířeno?“). Píseň se stala pilotní písní připravovaného anglicky zpívaného alba ‚A+‘, které vyjde 13. října 2023.

Blížilo se desetileté výročí její předchozí sólové anglické desky s názvem „A“ a zpěvačka diskutovala společně s autorem písní o tom, jak by písničky zněly v dnešní době. No a rozhodli celou desku přepracovat. Původní vokály se rozhodli zachovat, ale hudba je kompletně nová.

Ve svých 73 letech jde zpěvačka s dobou, před pár měsíci si založila svůj účet. Tam sdílí se svými sledujícími vše okolo nové desky a singlu.

Zrovna nedávno vyšel k nové písničce ‚Where Do We Go From Here?“ animovaný videoklip, ze kterého je zpěvačka nadšená.

Letos uplyne 55 let od vydání debutového singlu Jag var så kär (Byla jsem tak zamilovaná). Skladbu zpěvačka napsala v době, kdy pracovala jako operátorka telefonní ústředny. Okamžitě se dostala na vrchol švédské hitparády. Odstartovala její kariéru a Agnetha se stala ve své zemi hvězdou. Byla jedinečná právě tím, že si většinu skladeb psala sama. V té době to nebylo zvykem. Za svou sólovou kariéru vydala desítky švédsky i anglicky zpívaných alb.

Agnetha započala svou hudební kariéru ve skupině ABBA v roce 1972, kdy se ve Stockholmu spojili 4 zpěváci – Agnetha, Björn, Benny a Anni-Frid, z počátečních písmen jejich jmen vznikl název. Skupina vznikla až poté, co se oba páry daly dohromady. Agnetha byla už tehdy vdaná za jednoho z členů – Björna Ulvaeuse.

Jejich svatba proběhla v červenci 1971 a Björn tenkrát dokonce hrál na jejich svatebním obřadu na varhany. Mají spolu dvě děti, Lindu narozenou v roce 1973 a Petera Christiana, který se narodil o 4 roky později.

Po sedmi letech koncertování se skupinou ABBA na oba začal doléhat stres. V roce 1979 se rozešli a Agnetha prozradila, že po konci jejich vztahu musela chodit na terapie.

Následující rok vydala ABBA megahit ‚The Winner Takes It All‘, kterou napsala sama Agnetha. V té době se zpěvačka dozvěděla, že si Björn našel už týden po rozchodu s Agnethou novou přítelkyni, což ji přivedlo opět k terapeutovi.

„V mnoha ohledech byl můj a Agnethin rozvod přátelský. Prostě jsme se odcizili a rozhodli, že se rozejdeme,“ řekl Björn svůj úhel pohledu.

Zdroje: NME, Instagram, YouTube, Mirror, BBC