9. září 2023 • 14:47

Šéf Ústí baví i štve: Posila ze Sparty běhala po hernách, sestava za 500 tisíc

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že se Arma vytratila z fotbalu?  Ne definitivně. Fotbalové Ústí nad Labem má nového majitele, chce zpátky do druhé ligy, přivedlo známá jména a zaujímá i marketingem, který jde prohlásit přinejmenším za neortodoxní. Nový šéf Přemysl Kubáň se v reakci na prapodivnou penaltu na Admiře nechal natočit u automatu, na komentáře následně reagoval se skleničkou v ruce. A opředl se o Filipa Gedeona, kterého vyhodil z kádru. Údajně kvůli tomu, že místo na tréninky chodil po hernách.



Fotbal v Ústí nad Labem před novou sezonou koupil Přemysl Kubáň, šéf společnosti Viagem, která je nově i titulárním partnerem klubu. „Arma“ stála čtyři miliony korun a ambicí je návrat do druhé ligy. K tomu mají pomoct i posily jako Alois Hyčka nebo Tomáš Kučera.

Ze Sparty měl dorazit i Filip Gedeon, syn bývalého reprezentanta Patrika, který ale nakonec ČFL hraje za Slavii Karlovy Vary. Proč? „Vyloučili jsme ho z kádru, protože se nechoval profesionálně. Běhal nám po Ústí po hernách místo toho, aby chodil na zápasy. Nechodil ani na tréninky. Takže doufám, že v Karlových Varech mají míň heren a bude tam hrát,“ vysvětlil Kubáň, proč se posila zdržela na severu jen pár dní.

Nový majitel některá rozhodnutí k fungování klubu zveřejňuje prostřednictvím videí na sociálních sítích. Scénka z restauračního zařízení má ilustrovat, že i místo v sestavě má svou cenu, konkrétně půl milionu korun. Nasazení vlastního kameramana na třetiligové zápasy zase „vymyslel“ u hracího automatu. Se sličnou moderátorkou u sklenky pak reagoval na komentáře, že „taková forma propagace je odporná a nepatří do sportovní kultury.“

„Nevím, jestli paní myslela, že tam (na Admiře) byl podplacený rozhodčí, nebo hraní na automatech. Pro ty, co umí číst, je tam napsané, že jde o rekvizitu. Jinak na venkovní zápasy budeme brát kameramany, aby se veřejnost dozvěděla, kdyby se tam stalo něco, co se stát nemá,“ reagoval v souvislosti se zápasem Admira – České Budějovice B a penaltou vymyšlenou sudím Patákem.

A ústečtí kameramani zatím mají spoustu práce, klub totiž kvůli pracím na domácím stadionu musí hrát zápasy venku. A i tam se Ústí relativně daří. Z šesti utkání mají 10 bodů, ty poslední přivezli z Brozan za výhru 1:0, kterou zařídil David Černý. Na první místo, které jediné značí naději na postup do Fotbalové národní ligy ale už ztrácí šest bodů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud