Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Italové v kvalifikaci remizovali v Severní Makedonii, Angličané s Ukrajinou

Anglie v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy remizovala s Ukrajinou 1:1 a v bojích o Euro 2024 poprvé nezvítězila, dál ale vedou neúplnou skupinu C o šest bodů před svým soupeřem. Úřadující evropští šampioni z Itálie při debutu trenéra Luciana Spallettiho v Severní Makedonii hráli rovněž 1:1. Belgičané vydřeli v Ázerbájdžánu výhru 1:0 a posunuli se do čela skupiny F o skóre před Rakousko.

Kapitán Itálie Ciro Immobile
zdroj: Reuters autor: Ognen Teofilovski

Italové se v prvním poločase ve Skopje neprosadili. Nejblíže ke gólu měl Tonali, jenž ve 21. minutě trefil tyč. Do brankové konstrukce v úvodu druhé půle zamířil i hostující Barella, ale volný Immobile tentokrát hlavou dorazil míč do branky.

"Azzurri" si pak dlouho hlídali těsný náskok, o který však devět minut před koncem přišli. Bardhi vyrovnal povedenou ranou z přímého kopu. Italský tým je ve skupině C třetí se čtyřmi body, ale odehrál pouze tři utkání.

Utkání ve Vratislavi, kde našli Ukrajinci azyl kvůli ruské vojenské invazi, gólově otevřel ve 26. minutě Zinčenko. Obránce Arsenalu zakončil povedenou týmovou akci.

V závěru první půle si na Kaneův centr za obranu naběhl Walker a zblízka vyrovnal. Třiatřicetiletý obránce Manchesteru City se dočkal premiérového reprezentačního gólu v 77. duelu.

Druhé dějství už tolik šancí nenabídlo. Angličané nedokázali soupeře ničím překvapit a nenavázali na březnovou domácí výhru 2:0 nad Ukrajinou. Kapitán Kane nedal gól poprvé po šesti zápasech.

Favorizovaní Belgičané v Baku nepředvedli dominantní výkon. Jediný gól vstřelil Carrasco ve 38. minutě, kdy tečoval Bakayokovu střelu. Po změně stran hosté spíše kontrolovali náskok a velké šance si nevytvořili.

"Rudí ďáblové" bez zraněných opor brankáře Courtoise a záložníka De Bruyneho i v pátém zápase pod trenérem Tedescem udrželi neporazitelnost a počtvrté vyhráli. Ázerbájdžán je v tabulce poslední s jedním bodem.

Švédsko vyhrálo v Estonsku 5:0 a ve skupině F z třetího místa ztrácí čtyři body na Belgii a Rakousko. V Tallinnu se v úvodní půli prosadili Gyökeres, Kulusevski a Isak, po změně stran skórovali střídající Quaison a Claesson.

Švýcarsko v Prištině s Kosovem až ve čtvrté minutě nastavení ztratilo vítězství a muselo se spokojit s výsledkem 2:2. Obě branky domácích vstřelil Muriqi.

Švýcaři v kvalifikaci udrželi neporazitelnost, ale podruhé za sebou remizovali. Skupinu I vedou o dva body před Rumunskem, které v Bukurešti hrálo 1:1 s Izraelem.

Výsledky kvalifikace mistrovství Evropy 2024:

Skupina C:

Ukrajina – Anglie 1:1 (1:1)
Branky: 26. Zinčenko – 41. Walker.

Severní Makedonie – Itálie 1:1 (0:0)
Branky: 81. Bardhi - 47. Immobile.

Skupina F:

Ázerbájdžán – Belgie 0:1 (0:1)
Branka: 38. Carrasco.

Estonsko – Švédsko 0:5 (0:3)
Branky: 18. Gyökeres, 18. Kulusevski, 39. Isak, 75. Quaison, 90.+2 Claesson.

Skupina I:

Andorra – Bělorusko 0:0

Rumunsko – Izrael 1:1 (1:0)
Branka: 27. Alibec - 53. Glukh.

Kosovo – Švýcarsko 2:2 (0:1)
Branky: 65. a 90.+4 Muriqi - 14. Freuler, 79. vlastní A. Rrahmani.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články