Souhrn kvalifikace o postup na ME 2024 - sobota 9.9.

09.09.2023, 16:56, aktualizováno 09.09.2023, 22:45
Komentáře a souhrny
Oleksandr Zinčenko (© AFP)

Angličané poprvé klopýtli, když nevyhráli nad Ukrajinou. Žádný zářný výkon nepředvedla ani Belgie, přesto se radovala díky šťastné trefě Carrasca z vítězství na půdě Ázerbájdžánu. Po čtvrtém kole se posunula do čela skupiny F o skóre před Rakousko. Reputaci si úspěšně spravilo Švédsko v Estonsku vítězstvím o pět gólů...

Skupina C

Severní Makedonie - Itálie 1:1

09.09.2023 20:45

Góly: 81. Enis Bardhi - 47. Ciro Immobile

Reprezentační výběr Itálie v pátém kole kvalifikační skupiny C o postup na mistrovství Evropy pouze remizoval s domácí Makedonií 1:1. Tým z Apeninského poloostrova byl na nepříliš ideálním trávníku aktivnější, což vedlo krátce po změně stran k brance nového kapitána Azzurri Cira Immobileho. Italové se ale nakonec soupeři, který je obral o účast na mistrovství světa, nepomstili. V 81. minutě totiž po krásně zahraném přímém kopu srovnal Enis Bardhi, a první vytyčený úkol nového kouče Luciana Spallettiho tak zůstal nesplněn.

Italským fotbalem v srpnu otřáslo oznámení Roberta Manciniho, který Squadru azzurru vyměnil za reprezentaci Saúdské Arábie. Trenérské žezlo po něm přebral Spalletti, jehož prvním úkolem bylo pomstít se Severní Makedonii za senzační vyřazení z baráže o katarský mundial z března 2022. Hrdina Neapole do své první nominace zařadil čtyři své bývalé svěřence z týmu Partenopei a vynechal naopak některé zkušené hráče v čele s Leonardem Bonuccim.

Squadra azzurra se v honbě za odčiněním rok a půl staré porážky s makedonskými Lvy spoléhala hlavně na předlouhé držení míče a propracovanou kombinaci, která často zapojila do hry i Gianluigiho Donnarummu. První velkou šanci měl v 16. minutě Federico Dimarco, jenž se díky milimetrovému centru ocitl sám před gólmanem Stolem Dimitrievskim, v nejdůležitější chvíli ale zaváhal a místo střely se snažil najít adresáta pro svojí přihrávku. O pár okamžiků později se snažila prosadit nová akvizice Newcastlu Sandro Tonali, jenže v samostatném úniku trefil jen levou tyč. Krátce před koncem úvodního poločasu se po střetu nechal několik minut ošetřovat Dimitrievski, který jako ústřední postava držel naděje svého týmu před hladovými nájezdníky z Itálie.

Po změně stran ale brankář španělského Vallecana kapituloval. Ve svém 70. reprezentačním utkání se dokázal hlavičkou prosadit Immobile, ze druhého poločasu mezitím uběhly pouhé dvě minuty. Tým z Balkánského poloostrova hledal odpověď jen stěží. Nepříliš dobrý hrací povrch limitoval nejen Italy, ale byl překážkou pro oba celky. Nejblíže vyrovnání se ocitl v 68. minutě aktuálně nejlepší střelec Makedonců Eljif Elmas, z hranice pokutového území však pálil jen vedle pravé tyče Donnarummovy branky. Stejně jako rok a půl zpět ale nevyšly italskému národnímu týmu poslední minuty zápasu a inkasoval. V 81. minutě se po přímém kopu dokonalou trefou prosadil Bardhi. Jeho gól tak zapříčinil v první misi nového kouče Spallettiho trhliny, které už jeho svěřenci nedokázali slepit.

Italové tak navázali na nepřesvědčivý start kvalifikace a na horké půdě získali jen bod. V příštím kole 12. září přivítají Ukrajinu, Severní Makedonie se tentýž den představí na Maltě.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Anglie 1:1

09.09.2023 18:00

Góly: 26. Oleksandr Zinčenko - 41. Kyle Walker

Anglie v kvalifikační skupině C o postup na mistrovství Evropy poprvé zaváhala, když si z utkání proti Ukrajině odvezla remízu 1:1. Hvězdný útok Albionu se před bouřlivým publikem na neutrální půdě ve Vratislavi takřka nedostal do hry, na úvodní gól žlutomodrých z kopačky Oleksandra Zinčenka tak musel odpovědět pravý bek Kyle Walker. Pro 33letého obránce Manchesteru City se jednalo o premiérový reprezentační zásah, na který si musel počkat dlouhých 77 zápasů.

Ukrajina ziskem šesti bodů z prvních tří duelů vyvíjela tlak na Italy, kteří měli odehráno o střetnutí méně. Tentokrát ovšem stál před žlutomodrými složitý úkol, neboť hostili nekompromisní Anglii. Kromě Harryho Kanea, jenž v létě přestoupil do Bayernu Mnichov, si museli obránci Ukrajiny dávat pozor i na Juda Bellinghama. Stále teprve 20letý záložník začal angažmá v Realu Madrid ve velkém stylu, když v prvních čtyřech ligových duelech stihl nastřílet pět branek.

Navzdory faktu, že papírově domácí celek musel utkání odehrát z logických důvodů v zahraničním azylu, se bouřící stadion v polské Vratislavi zaplnil takřka do posledního místa. A právě výtečná atmosféra jako by hvězdnému anglickému výběru svázala nohy. Žlutomodří ve 26. minutě využili nepozornosti defenzivy Albionu, Juchym Konoplja z pravé strany naservíroval balon do středu vápna Zinčenkovi a ten se přízemní ranou nemýlil. Jeho úspěšný pokus byl dlouho tím jediným, který mířil do prostoru branky. Změnil to až ve 41. minutě netradiční střelec Walker, který si precizně zpracoval dlouhý nákop Kanea a zakončil na přední tyč.

Až s odbitím hodiny hry o sobě dal vědět jeden z trojice anglických útočníků. Zodpovědnost vzal na sebe Bukayo Saka, který napřáhl z hranice vápna a tvrdým projektilem napálil s přispěním zákroku Heorhije Buščana břevno. Křídelník Arsenalu se o chvíli později marně dožadoval odpískání penalty poté, co Serhij Kryvcov při pádu zastavil míč rukou. Mnoho dalšího vzrušení před ukrajinskou brankou se fanoušci nedočkali.

Anglie si tak stoprocentní bilanci neudržela a s Ukrajinou uhrála jen bod. Nyní ji bude čekat přátelské utkání proti Skotsku, které se odehraje 12. září. Žlutomodří změří ve stejný den v rámci skupiny síly s Itálií.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Anglie
5
4
1
0
16 : 2
13
2
Ukrajina
4
2
1
1
5 : 5
7
3
Itálie
3
1
1
1
4 : 3
4
4
Severní Makedonie
4
1
1
2
5 : 12
4
5
Malta
4
0
0
4
1 : 9
0

Skupina F

Estonsko - Švédsko 0:5

09.09.2023 18:00

Góly: 18. Viktor Gyökeres, 24. Dejan Kulusevski, 39. Alexander Isak, 75. Robin Quaison, 90+2. Victor Claesson

Reprezentace Švédska porazila ve venkovním utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy Estonsko 5:0, a částečně tak napravila dvě porážky z úvodních tří duelů. Pobaltský celek za favorizovaným soupeřem jasně zaostával a ještě do poločasové přestávky nabral tříbrankovou ztrátu, se kterou již nebyl schopen nic udělat. Blahodárný vliv na výsledky skandinávského výběru potvrdil svým 10. přesným zásahem v národním týmu Alexander Isak. V každém zápase, v němž se útočník Newcastlu gólově prosadil, si Seveřané nakonec dokráčeli pro vítězství.

Švédsko nemělo složitou skupinu vůbec dobře rozehranou, když ze tří utkání hned dvakrát padlo a pouze jednou vyhrálo. Skandinávci navíc obě porážky zaznamenali proti reprezentacím, se kterými přímo bojují o postup. Tentokrát se od nich neočekávalo nic jiného než zisk tří bodů, jelikož Estonsko jako jeden z outsiderů kvalifikace dosud ubojovalo pouze remízu s Ázerbájdžánem.

Domácí celek Švédy nikdy v historii neporazil a i přes nadějný úvod k tomu neměl nakročeno ani tentokrát. Hráči ve žlutém předvedli v 18. minutě svižnou kombinační akci, na jejímž konci byl do prázdné brány zakončující Viktor Gyökeres. O šest minut později už na světelné tabuli svítila u skóre hostujícího týmu dvojka, protože Dejan Kuluševski přechytračil protihráče a po ladném prosmýknutí se vystřelil přesně podél gólmana. Následně si vzal veškeré zaměstnávání estonské obrany na starost hlavní útočný tahoun Isak, kterého nejdříve o gólovou radost několikrát připravila vlastní nepřesnost, ještě před pauzou se však dokázal prosadit hlavičkou z malého vápna.

Jestliže v prvním poločase bylo možné Švédům vytknout počáteční pasivitu, o vstupu do druhého dějství se to rozhodně tvrdit nedalo. Hosté prakticky hned po návratu ze šatny zasypali Karla Heina střeleckými pokusy a gólman patřící anglickému Arsenalu možná ani sám nevěděl, jak ustál tlak soupeře bez inkasované branky. Skandinávci, vědomi si bezpečného náskoku, poté dopřáli zasloužený odpočinek několika hráčům včetně Isaka. Estonci se tak mohli občas sami vydat do útoku, v největší příležitosti nicméně zaváhal Martin Miller. Na druhé straně naopak našla cíl dvojice střídajících hráčů, když Robin Quaison a v nastavení také Viktor Claesson z bezprostřední blízkosti umístili hlavou míč do sítě.

Švédové tak nezaváhali a získali velice důležité tři body. Na vítězství se pokusí navázat v možná klíčovém ukání proti Rakousku, které je na programu 12. září. Tým z Pobaltí změří ve stejný den síly s Belgií.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Belgie 0:1

09.09.2023 15:00

Góly: 38. Yannick Carrasco

Favorizovaná Belgie zvládla duel kvalifikační skupiny F o postup na mistrovství Evropy na hřišti Ázerbájdžánu a po výhře 1:0 se bodově dotáhla na dosud vedoucí Rakušany. Ačkoliv se hostující tým od angažování Domenica Tedesca výrazně omladil, v tomto duelu se mohl spolehnout na jednu ze svých stálic. Ofenzivní ticho totiž prolomil ve 38. minutě svou 11. reprezentační trefou Yannick Carrasco, který s velkou dávkou štěstí tečoval do sítě projektil Johana Bakayoka.

Celek z Beneluxu tak pod taktovkou teprve 37letého kouče stále nepoznal přemožitele.

Belgičané po brzkém konci na posledním světovém šampionátu vyměnili trenéra a kýžený efekt se dostavil prakticky ihned. Red Devils pod vedením Tedesca třikrát vyhráli a jen jednou remizovali, přičemž bylo nepravděpodobné, že se premiérová porážka bývalého kouče Lipska zrodí právě v ázerbájdžánském Baku. Domácí fotbalisté totiž ve skupině F plnili nešťastnou roli sparingpartnera a po třech zápasech byli se skóre 2:10 a jedním bodem na chvostu tabulky.

Po úvodních klidných chvílích se v šesté minutě ve vápně skvěle zorientoval Romelu Lukaku, po jehož průnikové přihrávce Leandro Trossard orazítkoval tyč. O pouhé dvě minuty později měl naprosto exkluzivní příležitost skórovat tým ze Zakavkazska, když pokus Alekseye Isayeva vyrazil brankář před sebe a osamocený Emin Mahmudov před odkrytou sítí trefil z dorážky skluzujícího obránce. Brankář Wolfsburgu byl znovu v pohotovosti ve 38. minutě po nebezpečné hlavičce Renata Dadashova. Aktuálně pátý tým žebříčku FIFA si ale do poločasu přece jen našel cestu ke gólu. O ten se postaral matador belgického týmu Carrasco, který jemnou tečí usměrnil střelu Bakayoka za záda bezmocného gólmana domácího celku.

Změna stran na obrazu hry z první půle příliš nezměnila. Svěřenci italského kouče Giovanniho De Biasiho pružně reagovali na herní kombinace Rudých ďáblů a dávali jim jen minimum možností k odskočení o větší počet branek. Nadějnou příležitost ke skórování měl v 60. minutě Trossard, jeho tvrdou ránu ale zneškodnil pozorný Shahrudin Mahammadaliyev. Zajímavý moment přišel o šest minut později, kdy kouč Tedesco vystřídal Lukaka, v současnosti jednoho ze tří nejlepších střelců celé kvalifikace. Reprezentanti Země ohně hnaní domácím publikem chtěli koncovku utkání zdramatizovat, kýženého úspěchu se ale nedočkali.

Belgie tak i s problémy domácího outsidera porazila a zajistila si další tři body do tabulky. V následujícím zápase hraném 12. září změří síly s Estonskem, Ázerbájdžán ve stejný den sehraje přátelské utkání s Jordánskem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Belgie
4
3
1
0
8 : 1
10
2
Rakousko
4
3
1
0
9 : 3
10
3
Švédsko
4
2
0
2
10 : 5
6
4
Ázerbájdžán
4
0
1
3
2 : 11
1
Estonsko
4
0
1
3
2 : 11
1

Skupina I

Kosovo - Švýcarsko 2:2

09.09.2023 20:45

Góly: 65. Vedat Muriqi, 90+4. Vedat Muriqi - 14. Remo Freuler, 79. Remo Freuler

Fotbalisté Kosova remizovali na domácím stadionu v Prištině v pátém kole skupiny I kvalifikace o postup na mistrovství Evropy se Švýcarskem 2:2. Dosud takřka suverénní hostující celek se musel popasovat s nevyzpytatelným soupeřem a také s rozbitým trávníkem, na němž mělo v létě kromě reprezentace útočiště hned několik kosovských mužstev. Na složitém terénu se dařilo zejména Remu Freulerovi, jenž sehrál hlavní roli u obou zásahů svého týmu. Již čtvrtou remízu v rámci kvalifikačního zápolení však v závěrečném nastavení zajistil outsiderovi svým druhým gólem v utkání Vedat Muriqi.

Švýcarsko podle očekávání vládlo skupině, když dosud neprohrálo s velmi dobrým skóre 12:3. V předchozím utkání ovšem přece jen překvapivě zaváhalo, jelikož doma pouze remizovalo s Rumunskem. Právě Rumuni, ale také Izraelci, se na reprezentanty země helvétského kříže nepříjemně dotahovali. Na půdě Kosova navíc Švýcary opět nečekal jednoduchý úkol, protože domácí fotbalisté již zvládli zbylé aspiranty na postup obrat o body.

Hosté však na jednom z nejvytíženějších evropských trávníků, s nímž má nedávnou zkušenost i Viktoria Plzeň, neponechali nic náhodě a hned ve 14. minutě se ujali vedení. Přihrávku z pravé strany poslal neomylně do sítě Freuler, který v roce 2023 zaznamenal napříč soutěžemi teprve druhou trefu, a opět za národní tým. Na druhé straně mohl kontrovat Muriqi, s jehož ostrým pokusem si poradil brankář mnichovského Bayernu Yann Sommer. Kanonýr Mallorky byl i nadále jednoznačně nejnebezpečnějším kosovským hráčem, ani jeho snaha však na srovnání v první půli nestačila.

Pakliže v úvodním dějství vidělo tradičně hlasité balkánské publikum několik zajímavých situací na obou stranách, ve druhém poločase se hra proměnila ve švýcarské vyčkávání na závěrečný hvizd. V 60. minutě se mohla hostům pasivita vymstít, jenže to by musel Muriqi nasměrovat svou hlavičku o metr níž. Co se 29letému šutérovi nepodařilo na konci hodiny hry, to zvládl o pět minut později, když hlavou tentokrát usměrnil míč mimo dosah Sommera. Následně však dostal Freuler podobně jako při úvodním gólu precizní přihrávku do vápna a jeho pokus si až komickým způsobem uklidil do vlastní brány kapitán Amir Rrahmani. Favorit zápasu ovšem v závěru selhal, jelikož dal spoustu prostoru Muriqimu, jenž se po efektní patičce od spoluhráče prosadil přesně k tyči.

Švýcaři si tak další ztrátou zkomplikovali pohodlnou cestu na mistrovství Evropy. Další zápas sehrají 12. září, kdy se střetnou s Andorrou. Kosovo se ve stejný den utká s Rumunskem.

Více informací k zápasu

Rumunsko - Izrael 1:1

09.09.2023 20:45

Góly: 27. Denis Alibec - 53. Oscar Gloukh

Klíčový souboj pátého kola kvalifikace o mistrovství Evropy mezi domácím Rumunskem a Izraelem skončil remízou 1:1. Duel o kýženou druhou příčku skupiny I otevřela trefa Denise Alibeca, jenž do branky pohotově dorazil střelecký pokus Nicolaeho Stanciua, který hostující gólman neudržel v náruči. Někdejší hráč pražské Slavie či Sparty byl aktivní i v dalším průběhu utkání, ani on však nedokázal zabránit konečné dělbě bodů, kterou zařídil izraelský klenot hrající za rakouský Salcburk Oscar Gloukh. Před závěrem bojů o postup na Euro ale i přesto zůstali Tricolori v o něco výhodnější pozici, neboť na svého soupeře udrželi jednobodový náskok.

Izrael dorazil k souboji největších aspirantů na výslednou druhou příčku ve skupině, Rumuni ale po úvodu kvalifikace začali pokukovat i výše. V červnovém okně totiž po senzačním závěru remizovali ve Švýcarsku a zůstali zatím neporaženi. To již neplatilo o hostech, kteří naopak na půdě největšího favorita padli. Kromě toho navíc remizovali doma s Kosovem a naposledy s vypětím všech sil porazili trpaslíka z Andorry. Jejich cesta na Euro by se tak bez úspěchu z Bukurešti pravděpodobně neobešla.

Oba týmy začaly duel ve velkém tempu. Obzvlášť modrobílí ukázali hned od začátku širokou škálu dovedností, a to od aktivního napadání až po pohlednou kombinaci s míčem na kopačkách. Hráči ve žlutých dresech se ale chtěli před domácím publikem vytáhnout, a tak se nezatáhli do obrany. Místo toho se i sami snažili tvořit hru. Do záběrů kamery se sice často dostával v Česku dobře známý Stanciu, tribuny bukurešťského stadionu ale po situaci ze 27. minuty vyznávaly ovace Alibecovi, jenž dorazil pokus prvně jmenovaného Rumuna za záda Omriho Glazera.

Ve druhé půli odpověď přišla záhy v podobě gólu izraelského mladíka Gloukha. Hráč, který v červnu gólovou asistencí rozesmutnil českou jednadvacítku, teď zklamání přenesl i na domácí fanoušky. V 64. minutě se povzbuzený Alibec snažil duel opět překlopit na stranu týmu Tricolori, Glazer si ale svého přemožitele z první půle tentokrát pohlídal. V 76. minutě mohl definitivně dotlačit Izrael k výhře právě Gloukh, jeho pokusu ale chyběly centimetry a druhé gólové oslavě zabránila tyč branky Horatia Moldovana.

První soutěžní střetnutí mezi těmito soupeři od roku 1995 tak skončilo nerozhodným výsledkem. Rumunsko v příštím kole 12. září přivítá Kosovo, v Izraeli se tentýž den představí Bělorusko.

Více informací k zápasu

Andorra - Bělorusko 0:0

09.09.2023 18:00

Góly: -

Domácí Andorra v rámci pátého kola kvalifikační skupiny I o postup na mistrovství Evropy remizovala s Běloruskem 0:0. Bílá křídla se hned od úvodního hvizdu chtěla ujmout vedení a již v páté minutě se střelou z dálky prosadil Artem Kontsevoy, k čemuž mu pomohl velmi nejistý zákrok Ikera Álvareze. Gól někdejšího hráče ostravského Baníku ale neplatil kvůli předcházejícímu ofsajdovému postavení. Tímto výrokem sudího jako by byl hráčům obou celků sebrán ofenzivní vítr z plachet a další brankové příležitosti přicházely pouze sporadicky.

Andorra i přesto, že byla velkým outsiderem celé skupiny, předváděla poměrně solidní výkony, které ovšem vedly k zisku pouze jednoho bodu. Favorité ze Švýcarska nebo Izraele se ale pořádně natrápili v utkáních právě s týmem z Pyrenejí. Ne úplně jednoduchý zápas tak čekal i na Bělorusko, které naposledy prolomilo sérii tří proher, když dokázalo zdolat Kosovo těsně 2:1.

Bělorusové nechtěli ponechat nic náhodě a do utkání vlétli s jasně viditelnou motivací vstřelit papírově slabšímu soupeři první branku. V páté minutě dopravil míč do sítě hráč se zkušenostmi z české nejvyšší soutěže Kontsevoy, gólu ale předcházelo ofsajdové postavení, což bylo následně potvrzeno i videorozhodčím. Další minuty průběhu první půle by spíše seděly na přátelské utkání než na kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Nejviditelnějším ukazatelem laxního přístupu obou týmů po zbytek prvního poločasu byl nulový počet střel na bránu.

Fotbalisté Běloruska po zahájení druhé půle cítili, že jejich počínání a herní snaha by z pozice papírového favorita měla být více vidět. V 50. minutě proto na nic nečekal Pavel Savitskiy, jenž vypustil nepříjemnou táhlou ránu, ta ale minula levý roh branky Álvareze. O necelou čtvrthodinu později na svého spoluhráče pokusem navázal útočník ruské Kazaně Vitaliy Lisakovich, ale ani jeho střela neměla gólové parametry. Andorra nedokázala zužitkovat výhodu domácího prostředí a ani Bělorusové už se na žádný zvrat v utkání nezmohli.

Obě reprezentace sehrají další utkání v úterý 12. září. Trikolóra svede souboj se Švýcarskem, Bělorusové poté změří síly s Izraelem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Švýcarsko
5
3
2
0
14 : 5
11
2
Rumunsko
5
2
3
0
7 : 4
9
3
Izrael
5
2
2
1
6 : 7
8
4
Kosovo
5
0
4
1
5 : 6
4
5
Bělorusko
5
1
1
3
4 : 10
4
6
Andorra
5
0
2
3
3 : 7
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
Unai

Maguire Pickford Rashford Foden

Reagovat
Beči

Ten Southgate je fakt klaun

Reagovat
St. Pauli

(Po prvnim polocase.) Nemecko hraje s Japonskem bez obrany. Cenim.

Reagovat
Tomanatura

Flick je nejvetsi zklamani vubec. Stavet to na looserech z Dortmundu a nacpat tam Kimmicha jako inverted backa, kdyz vubec nevi, co delat, to je na presdrzku.

Reagovat
St. Pauli

Jako co se tam (nejen) dneska odehrava na hristi, to je jak kdyby to trenovala Jolanda. Uplne nahodny formace, bzw. deformace. Süle, Schlotterbeck tragicno a vysmech. Can uplne uplne uplne mimo. Tam jediny, kdo neco hraje, je Sane.

(Po 60 minutach.) Strely na branku 2:7, eeh...

Reagovat
St. Pauli

Dvacet minut do konce pratelaku, hra humorne hororova, a on si vzpomene, ze se ve fotbale vlastne muze i stridat.

Reagovat
Tomanatura

Ten bohuzel po Francii leti. Kdo to vezme misto nej?

Reagovat
St. Pauli

Ja vim, ze to nejde, ale co takhle Nagelsmann?

Reagovat
Tomanatura

Ten uz nevzal PSG, aby si nepokazil jmeno, ten podle me urcite nepujde k predem predurcenemu fiasku na domacim EURU

Reagovat
St. Pauli

Jako tezko vytahnou pred domacim sampionatem na lavicku nejake mensi jmeno, zvlaste, kdyz je ve spolecnosti atmosfera kolem Nationalelf pomerne rozjitrena. Mas nejaky soubor tipu, kdo by se mohl kormidla ujmout?

Reagovat
St. Pauli

Vzhledem k alibismu, ktery je aktualne na nemeckem svazu vseobjimajici, bych ale vzdor tomu fiasku nevylucoval ani setrvani stavajiciho realizaku.

Reagovat
Tomanatura

Podle me by to mohl byt takto narychlo Glasner.

Reagovat
Rudnevs

Neviem, či by Nemci brali mať tam Rakušana

Reagovat
Tomanatura

Eintrachts Europa-League-Held Glasner und Ex-Bayern-Trainer Nagelsmann wären verfügbar. Die beste Lösung heißt: Sammer!

Dnesni Bild

Reagovat
St. Pauli

Sammer je taky alternativa. Jestli dobra nebo spatna, neumim posoudit. Vcera vecer me taky napadl, ovsem je pro me po te dekade mimo trenerstvi velka neznama. Co ale potrebuje repretrener? Sjednat si respekt, coz by on zvladnout mel (sic je to Ossi, ale zapad jej uz naturalizoval). Rozhodne ale nejasam.

Reagovat
St. Pauli

Za me jsou to takovy Ivan Hasek vibes. Jakoze je to jmeno, ktery nekdo vytahne z klobouku, ano, neco za nim je, ovsem za posledni dekadu se to trenerstvi posunulo zase nekam uplne jinam. I kdyz, ja vlastne ani nedokazu s jistotou rict, ze Nemci nutne potrebuji trenera, spis by se mi tam na tu pozici hodil krizovy manazer.

Reagovat
fabec1222

Oni by potřebovlai nějakého turnajového matadora, čistě kvůli domácímů šampionátu. Až pak někoho na delší koncepci. Jejich problém ale bude to, že na domácí turnaj nebudou chtít vzít zahraničního trenéra

Reagovat
Bayern +

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Rudnevs

Ako ja by som toho Glasnera bral, je to sympaťák, šikovný tréner, dokonca by som povedal, že turnaje mu idú lepšie ako liga. Neni to možno najväčšie meno, ale horšie než pokračovanie mizérie s Flickom by to nebolo. Nemcov doteraz nikdy zahraničný tréner netrénoval. Preto som si vravel, či by do niečoho takého šli. No na druhú stranu, prečo nie. Jazyk ovláda, bundesligu trénoval, hráčov pozná. Jediné, čo by tomu bránilo, je priveľké ego funkcionárov, na to aby ich trénoval Rakušan. Za mňa ale kľudne a v tom prípade kľudne i Hasenhüttl.

Sammer je trošku prekvápko. Ja som ho vždy považoval za veľkého fachmana, na druhú stranu ale v posledných rokoch pracoval ako poradca BVB a DFB, čo nie su zrovna najúspešnejšie vedené projekty. Navyše by to opäť bolo tak trochu interné riešenie, ktorých bolo na zväze v posledných rokoch až až. Plus trénerom nebol snáď od roku 05, to tam rovno môžu povolať Klinsmanna Na druhú stranu, Matthias to podľa mňa stále vie. No bolo by to isté riziko.

Za mňa ideál Nagelsmann. A Sammer povedzme ako športový riaditeľ. Nech dostane viac kompetencii. Tá celá rada s Watzkem a neviem kým všetkým, ktorá pôsobí ako keby sa stretávali u piva v krčme a náhodne dala ten post Völlerovi, na mňa nepôsobí moc dôveryhodne.

Reagovat
fabec1222

Klinsmann je v Koreji přece.

Reagovat
Rudnevs

Aha som vlastne aj zabudol, že on už má nejaky job To som aj tak myslel len zo srandy. Aj kebyže je voľný, nikdy by nebol kandidatom.

Reagovat
Tomanatura

Sammer byl sportovni reditel Bayernu 3 roky, nez mel srdecni prihodu a od te doby odmital vsechny nabidky ke kazdodenni praci. Nevim, proc si sefredaktor vybral zrovna jeho jmeno, asi protoze posledni mesice byl nejvetsim kritikem nemeckejo fotbalu.

Reagovat
Rudnevs

Na ten jeho zdravotný stav som zabudol, to by prípadne mohol byť problém samozrejme. Hoc stále si myslím, že by pre neho byť trénerom reprezentácie mohlo byť menej časovovo namáhavé/stresujúce než trénerom/športovým riaditeľom nejakeho klubu. To si však už musí zhodnotiť on sám no.

Reagovat
dantetomas

Rakusan v cele Nemecka? To zavana pruserom

Reagovat
Rudnevs

Tak pokial to neni Adi Hütter

Reagovat
Bayern +

Mohli by zo zmluvy vyviazať Tuchela. Všetci by sme boli spkojní a on by sa tam celkom aj hodil.

Reagovat
St. Pauli

To by byla docela řachanda. Nastesti je to (doufam) taky fantazijni blud.

Reagovat
Rudnevs

Možno naopak ten tím je tak rozbitý, že môže byť jedine za hrdinu. Podľa mňa by ho lákalo viesť nemecký nároďák. Snáď k tomu príde.

Ísť na ME s Flickom, Völlerom a spol. by bola samozvražda.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
fabec1222

Nebudou chtít zkusit nějakou záplatu do EURA, něco na jistotu? Překecat Otmara?

Reagovat
Greny

A co Klopp??

Reagovat
fabec1222

Tak jedine že by to vzal na Weisse. Domácí šampionát by ho mohl lákat. Ale v Liverpoolu by se jim to asi moc nelíbilo.

Reagovat
Greny

Však co teď jsou dvě repre pauzy už jen ne?? To může odtrénovat kdokoli a pak je jen jeden sraz myslím v březnu a po sezoně .

Zajímalo zda by mu vyšli v Lpoolu vstříc když by to vzal vyloženě jen skrz Euro doma

Reagovat
St. Pauli

Za me hodne divoka sci-fi, ale rad se budu mylit.

Reagovat
O.Giroud

Neverím, že by Klopp odišiel počas svojej zmluvy z LFC a ešte do repre. O ňom môžu uvažovať až keď sa rozhodne nepredĺžiť zmluvu v LFC a bude voľný.

Reagovat
Greny

Euro je v Německu, to by mohlo být lákadlo, Němci ve velkých problémech, myslel jsem vyloženě jen na euro a konec

Reagovat
fenixLFC

urcite

Reagovat
Kixi Syhimour

Bez šance

Reagovat
St. Pauli

Nebo treba Juppa. Ale to uz snad radsi Jürgena. Hlavne aby se nekonal navrat Krale.

Reagovat
dantetomas

A co tak rovno Cisara Franza? Alebo skoda, ze Helmut Schon to zabalil skoro pred 30 rokmi

Reagovat
St. Pauli

1:4. A to je to jeste hodne milosrdny rezultat.

Reagovat
St. Pauli

Strely na branku - 2:11 Tohle bylo dno dna. Nemecko fakt na rucnik, z Herr Flicka udelat stoparova pruvodce.

Reagovat
Greny

hezké debakl neříkal něco trenér o tom že musí dát šanci jiným hráčům.??

Reagovat
Rudnevs

Toto je za každým nové a nové dno. Nechcem byť jeden z tých fans, ktorí po každej prehre vyhadzujú trénera, ale túto sa už asi nedá nič iné urobiť. Aj keby s Francúzskom ešte ukopal nejaky výsledok, Flick musí preč.

Reagovat
John Obi Mikel

Já myslel, že Flick je dobrý trenér? Co tam vyvádí proboha?

Reagovat
fabec1222

Kosovo legenda remíz

Reagovat
Furia Ceca

A Itálie to samý. Ta se bez Chiesy po MS proremízuje i z Eura

Reagovat
celeb

Flicka uz vyhodili, alebo sa caka, ci so ctou spacha sepuku?

Reagovat
Kixi Syhimour

Němci

Reagovat
Rudnevs

Ter Stegen - Gosens, Rüdiger, Thiaw, Henrichs - Kimmich, Gündogan - Sané, Wirtz, Gnabry - Füllkrug

Takto by som to postavil ja.

Malick Thiaw hrá základ za AC Milan a momentálne je asi najlepší nemecký obranca. Nechápem, prečo ho Flick prehliada.

V mojej zostave každý hrá na pozícii, na ktorej má, narozdiel od toho hybridu, čo tam skúša Flick. Ja viem, že MS sa vyhralo s Höwedesom ako ľavým bekom, ale nemožno postaviť pomaly polku základu na iné pozície a dúfať, že to bude fungovať. Taktiež som sa vrátil ku klasickému priamočiaremu 4-2-3-1.

Chlapci z Dortmundu (až na Brandta) sú teraz dosť bez formy, tak by som ich tam nasilu nedával.

Viem, že Füllkrug je na teraz zranený, ale kľudne si tam doplnte Berishu alebo niekoho - hociktorého nemeckého útočníka, ktorý je vo forme. Útočníka. Nie Havertza.

Reagovat
Bayern +

Problém bude aj v tom, že okrem tej ofenzívnej zálohy (Sané, Gnabry, Musiala, Műller, Wirtz, poprípade Havertz) tam proste ani nemáš z čoho vyberať. Ešte aj ten Ilkay sa na základe posledných top top sezón v City hodí viac ku tejto spoločnosti, než vedľa Kimmicha. Chýba tomu Khedira, alebo niekto ako Kramer vo finále 14, kto bude robiť otroka tým zvyšným záložníkom, inak to bude horieť aj naďalej.

9 a kraje obrany neboli už dávno, ale teraz už ani ten Rűdiger nemá parťáka, MatS mi tiež nepríde ako extra osobnosť (trebars si ho zrovnaj s Kahnom napr.) a celé to zavŕší Flick, ktorý chce hrať na Guardiolu ale okrem ofenzívnej zálohy je tam káder na úrovni Bieloruska.

Reagovat
John Obi Mikel

Běloruska fakt ne.

Reagovat
Rudnevs

V Unione hráva šestku mladší Khedira. Ten by bol na to dobrý, ale zrejme ho nikto nikdy nepovolá, pretože nie je z kruhov DFB, hrá len za Union a má už 29. Mám pocit, že Flick povoláva dosť hráčov na základe toho, za aké tímy hrávajú a nie na základe toho, akých hráčov potrebuje. Viď napríklad Kehrer, ktorý bol roky povolávaný napriek tomu, že som u neho kvalitu nevidel. V profile však mal napísané PSG, tak šup tam s ním. Som zástancom toho, že minimálne v takejto kríze by každý hráč mal aspoň plus mínus hrať na svojej pozícii. Pokiaľ proste nie je top hráč na ľavého beka, dajme tam najlepšieho možného ľavého beka. Pokiaľ nie je top útočník, dajme tam najlepšieho možného útočníka. Neskúšajme tam nacpať hráčov, ktorí hrávajú iné pozície.

Vedľa Rüdigera, ako píšem, je ideálny adept Thiaw. Ten si za svoje výkony zaslúži šancu. Číslo tri je potom Schlotterbeck, ten má talent, ale príde mi, že nemá úplne formu, akoby si to hráči BVB prenášali aj do reprezentácie. Zvlášť Süle mi príde občas tak trochu ako karikatúra na stopéra. Robin Koch z Frankfurtu by si naopak zaslúžil viac príležitostí.

Reagovat
Modroočko

Mne aj taký Rüdiger príde ako karikatúra na stopéra. Nie že by to bolo len o ňom, ale jeho stopérske obdobie sa kryje s najväčšími nemeckými neúspechmi.

Reagovat
Rudnevs

Ter Stegen problém neni. Hráči ako Oliver Kahn už vymierajú, to neni problém ter Stegena, že taký nie je. Ani Neuer taký nebol. Som rád, že MAtS konečne dostal šancu. Nemci môžu byť naopak radi, že ho majú. Kebyže nie, tak neviem kto by chytal.

Reagovat
vilp

Reagovat
isokarhu.

Čo tam futbal. Ale ako včera na MS v rugby angláni dorazili Argentínu !

Reagovat
oli9

Skupina I. Z tama nechce postoupit nikdo

Jinak Itálie 3 zápasy 4 body a to mají ještě 2x Ukrajince a 1x Angličany a v itálii je fotbal náboženství. Si vemte jak musí vypadat hon a hejt na trenéra tam

Reagovat
Greny

Nijak protože tam je Spalleti s cestou mesic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele