Zemřel Jiří Pfeifer nazývaný Fretti z Divadla Bolka Polívky, známý z manéží

foto Ilustrační foto - Generální zkouška před natáčením 54. pokračování Manéže Bolka Polívky se konala 13. ledna v Brně. Hostitel pozval skupinu Chinaski, herce Michala Suchánka, herečku Marii Doležalovou a další. Polívkovi asistenti Freti s Barynem (na snímku) dnes seděli ve zlaté lóži.

Brno - Zemřel dlouholetý člen Divadla Bolka Polívky Jiří Pfeifer přezdívaný Fretti, který tvořil v Polívkových manéžích duo s Jaromírem Tichým známým pod přezdívkou Barin. Bylo mu 74 let. O jeho úmrtí dnes divadlo informovalo na svých facebookových stránkách a informaci ČTK následně potvrdil mluvčí Divadla Michal Adamík.

"Zemřel v pátek po dlouhodobých zdravotních potížích. Informace o posledním rozloučení zatím nemáme," uvedl Adamík.

Jiří Pfeifer se narodil v roce 1948 v Brně, původně se vyučil zámečníkem. Po povinném vojenském výcviku pokračoval ve studiích na stavební průmyslovce. V roce 1972 nastoupil do Divadla na Provázku, kam přišel za kamarádem Jaromírem Tichým. Od té doby se pohyboval v divadelním prostředí, podílel se na všech inscenacích Bolka Polívky a také na všech jeho manéžích s výjimkou druhého dílu. Účinkoval i ve filmech Balada pro banditu a Šašek a královna.

Od roku 1997 pracoval v brněnském Studiu Marta jako jevištní mistr.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 2. května 2024

Očekáváme v 09:00 20°C

Celá předpověď