Praze vládnou Slávistky. V derby porazily Spartu a udělaly důležitý krok k titulu

Přidat na Seznam.cz

Mluvit v září o velkých šancích na titul, když sezona končí příští rok v květnu, se zdát být v titulku troufalé. Jenže… V nejvyšší fotbalové české lize mohou při vší úctě k ostatním týmům zvítězit buď Sparťanky nebo Slávistky. A kdo zvítězí ve vzájemném duelu, udělá velký krok k titulu, protože další body už Pražanky ztrácet pravděpodobně nebudou, i když fotbalistky Slovácka či Liberce dělají pokroky.

Derby pražských „S“, které se uskutečnilo na Letné, navštívila velmi solidní návštěva – 1787 diváků. „Jsem rád, že fanoušci chodí. Jsme za to rádi a doufáme, že budou chodit pořád,“ uvedl trenér slávistického týmu Karel Piták.

Oba týmy vstupovaly do derby s třemi výhrami na kontě, šlo tedy o to, kdo případně odskočí od svého odvěkého soupeře. I když…. už se zdálo, že zápas po několika neproměněných šancích směřuje k remíze, ale v 75. minutě se trefila Šurnovská. Další gól už nepadl, a tak se Slávistky mohou potřetí za sebou radovat z vítězného derby.

Bohužel se nám to nepovedlo. V první poločase jsme bojovaly, ale v druhé půli nám to uteklo. Soupeř byl lepší,“ podotkla sparťanská záložnice Kateřina Bužková. „Atmosféra byla dobrá. Věřím, že v dalším derby budeme lepší,“ dodal kouč Sparty Anton Mišovec.

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:1 (0:0) 
Branky: 75. Šurnovská 
ŽK: 38. Kožárová, 90.+4. Paulenová – 26. Keene, 38. Lukášová, 84. Bartovičová 
Diváci: 1 787 

Sparta: Krzyzaniak – Pochmanová, Kotrčová, Dědinová, Dlasková (62. Vyštejnová) – Truxová (82. Paulenová) – Šubrtová (82. Bužková), Sonntagová, Chang (77. Ringelová) – Johnson (62. Cvrčková), Kožárová 

Slavia: Lukášová – Veselá (61. Šlajsová), Keene, Bartovičová, Khýrová (46. Xiao) – Růžičková (85. Košíková), McLaughlin, Šurnovská, Stackpole – Černá (69. Morávková) – Křivská (61. Divišová) 

Zdroj: slavia.cz, sparta.cz