ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5366 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

VIDEO: Kapela Pilot zpívá o nemilosrdném plynutí času

0 jsk 11.9.2023

Kapela Pilot vydala druhý singl z chystaného debutového alba Happy End, na kterém spolupracovala s textařem Jendou Vávrou, hudebníkem a producentem Janem Steinsdörferem (Chinaski) a Filipem Vlčkem (John Wolfhooker). Do videoklipu Tik Tak skupina přizvala Martina Mikysku alias Mikýře jako exkluzivního tanečníka.

Tématem skladby je neúprosné plynutí času. Text, na němž se podíleli Daniel Hrdlička, Matěj Sirotek a Jenda Vávra, upozorňuje na to, že dnešní společnost nemá času nikdy dost. Kapela do písně vložila také hlášku Jiřího Káry: „Děléj, už jsi tady měl bejt čtyři minuty, ty magore,“ která je součástí jednoho z nejvirálnějších videí historie českého internetu.

Režie videoklipu vznikla v týmu kapely. Klip vypráví bláznivý příběh o zlých vůdcích popu, které hraje bubeník Mates a klávesák Honzík. Ti vysávají energii ze svých tanečníků a naplňují tak svůj plán získat popovou nadvládu. Se svými vyhlášenými tanečními kreacemi se připojil také Martin Mikyska známý jako Mikýř. Nicméně i pohyby frontmana Daniela Hrdličky stojí za zhlédnutí.

„Původně jsme zamýšleli natočit jednoduchou imagovku s tanečnicemi. Klasicky se nám plán vymkl a deset dní před natáčením jsme koncept úplně změnili. Narychlo tak vznikl stylizovaný krátký film. Klávesák Honza se postaral o technickou část a na 3D tiskárně vyrobil svítící hodinky, které mají pro příběh klipu zásadní význam. V roli tanečníka se kromě Mikýře objevuji i já sám. V klipu se připravuji na nejdůležitější tanec ve svém životě, tedy až do chvíle, než mě záporáci povolají do svého doupěte. Jak celý příběh skončí, se už podívejte sami,“ láká Daniel.

Tagy: ,