FOTO: Krajským dožínkám v Peruci přála návštěvnost i slunečné počasí
Foto: Ústecký kraj
Louny

Peruc - V Peruci proběhly tradiční, již XV. krajské dožínky Ústeckého kraje. Největší oslavě zemědělců a sklizně našeho regionu přála vysoká návštěvnost i nádherné slunečné počasí. Akci, která je součástí Rodinného stříbra Ústeckého kraje, udělil záštitu hejtman Jan Schiller a zahájil ji krajský radní pro oblasti regionálního rozvoje, zemědělství a rozvoje venkova Michal Kučera.

Dožínkové slavností v Peruci začaly v pravé poledne tradičním průvodem. S tím přijeli v kočárech také významní hosté, kteří přijeli akci podpořit: radní Ústeckého kraje pro oblasti regionálního rozvoje, zemědělství a rozvoje venkova Michal Kučera, starosta městyse Peruc Jan Vnouček, europoslanci Veronika Vrecionová a Alexandr Vondra či ředitel Zemědělského svazu ČR Jan Ulrich. Následovaly krátké zdravice a oficiální zahájení, kterého se ujal krajský radní Michal Kučera.

Bohatý a pestrý celodenní program byl rozprostřen na několika scénách a na své si přišli malí i velcí návštěvníci. Na hlavní scéně zahrál populární zpěvák Michal Hrůza či kapely Plavci a Refreš. V zámeckém parku pak nechyběly letové ukázky dravců, oblíbení kejklíři, historický šerm, vystoupení mažoretek či pohádková představení pro děti. K vidění byly také ukázky tradičních řemesel, současná i historická zemědělská technika a v neposlední řadě mnoho poctivých i oceněných regionálních potravin z celého Ústeckého kraje.

FOTO

1109dozinky1

1109dozinky2

1109dozinky4

1109dozinky5

1109dozinky6

Foto: Ústecký kraj

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru