Czech DJ Gathering 2023

Během víkendu 22. – 23. září proběhne v Ostravě dost nevšední událost z názvem Czech DJ Gathering 2023, do které se zapojí hned několik ostravských klubů najednou, v nichž vystoupí nevídané množství nejen českých DJs a producentů mnoha různých stylů a podpoří tak nosnou myšlenku celého tohoto setkání milovníků elektronické taneční muziky.

Tento projekt, volně inspirovaný slavným ADE v Amsterdamu, má velkou ambici stát se opravdu jedinečnou akcí v historii české taneční klubové scény. Však se ho zúčastní 6 klubů a na celkově 8 stagích zahraje více než 150 DJs!

Záměrem je především zrod tradice setkávání se s dalšími DJi ze všech koutů země a vyměňování si zkušeností. Chuť se podělit o hudební novinky, ale i o krásné tracky z dob minulých, o krásné zážitky z proběhlých akcí apod. A to vše ještě dále předat i dalším příchozím návštěvníkům.

Daddy Adams, pořadatel a otec Czech DJ Gathering

Jde tedy oficiálně o 1. ročník největšího setkání producentů a DJů nejen z ČR s cílem představit široké veřejnosti novinky a trendy elektronické taneční hudby u nás. Tomu všemu předcházela loňská letní edice mimo Ostravu ve Staříči, což byl takový narychlo uspořádaný nultý ročník v hodně minimalistickém pojetí ve srovnání s letoškem. Nicméně byla to také taková první větší hudební porada, na které Daddy Adams společně s Martinem Grednerem a Petrem Leškem z Avenue One představili dalším kolegům z branže jejich myšlenku a vizi.

Prvním impulsem byl dotaz Martina Grednera na mne (Daddy Adams) a Petra Leška (Avenue One), jestli by bylo možné se někde sejít, zahrát si spolu a pokecat. Takže jsme si řekli proč ne? Rozeslali jsme pár pozvánek kolegům, kteří je s radostí přijali. A tak se to nyní dál nabaluje jako sněhová koule.

Daddy Adams, pořadatel a otec Czech DJ Gathering

Letošní akce se uskuteční v šesti lokacích v centru Ostravy, konkrétně Fabric, Marley, Klid, 2TO2, Sherlock’s Pub a EXPO Events. Všude budou postaveny plnohodnotné stage, ve Fabricu se bude hrát na dvou stagích, v klubu Klid poběží program uvnitř i venku na nové terase a EXPO Events bude čistě venkovní pódium v srdci Stodolní ulice. Návštěvníci si budou moci po oba dva dny plynule vybírat mezi místy, vystupujícími a hudebními styly. Vše pak bude zakončeno sobotním galavečerem v klubu Fabric. Krom toho ještě zároveň poběží vysílání z HouseGen Radia, kde budou mít DJs dispozici hodinové sloty k dalšímu selfpromu a ve Fabricu budou také probíhat na zahrádce klubu různé besedy se zajímavými hosty.

Na co se tedy návštěvnící mohou na jednotlivých místech těšit?

Fabric Ostrava – galavečer – sobota 23.9. / 21:00 – 05:00
Dvě stage napříč styly za účasti DJs a producentů se světovými zkušenostmi.
Hlavní stage bude obohacena jedinečným vizuálním zážitkem.
Od 16 hodin bude na zahrádce probíhat beseda se zajímavými hosty.

Marley CLUB – pátek a sobota 22. a 23.9 / 16:00 – 06:00
Dva dny pro milovníky tvrdé taneční hudby v rytmu techna, DnB a hardstyle.

Klub Klid – pátek a sobota 22. a 23.9 / 16:00 – 05:00
Dvě stage – venkovní zcela nově otevřená terasa, kde budou zapojeny i gramofony, takže DJs budou mít možnost hrát i z vinylů. To vše ve stylu house, techhouse a progressive.
Vnitřní stage pak bude převážně pro ty, co mají rádi trance a techhouse.

2TO2 – pátek a sobota 22. a 23.9 / 17:00 – 04:00
Stage určená pro milovníky house, soulful a techhouse v té naprosto ryzí a klasické formě. Prostě mnoho melodií, vokálů a nádherných pohodových rytmů.

Sherlock’s Pub Ostrava – pátek a sobota 22. a 23.9 / 16:00 – 04:00
Stage plná moderní a velmi melodické progressive music, na níž uslyšíte nejnovější trendy nastupující vlny tohoto ve světě stále populárnějšího stylu.

EXPO Events – pátek a sobota 22. a 23.9 / 16:00 – 24:00
Venkovní stage umístěná v samém srdci velmi známé Stodolní ulice se zaměřením na stále populární festivalové rytmy bass house, electro a EDM. Tady bude jistě hodně živo a veselo.

V předprodeji je možné si dopředu koupit tzv. návštěvnické pasy, které budou sloužit jako vstupenka do uzavřených klubů a na místech, kam bude vstup otevřen i veřejnosti, budou tito návštěvníci s pasy upřednostňováni, i když bude možné je koupit i na místě. Např. vstup na sobotní galavečer s hvězdami Czech DJ Gathering 2023 v klubu Fabric bude možný pouze s návštěvnickými pasy.

Událost na Facebooku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *