Mladá Boleslav se na týden proměnila v galerii

12.09.2023 16:14 | Tisková zpráva

Umění, streetart, graffiti, workshopy pro seniory i mládež, setkání umělců nejen z Čech – to všechno zažila první zářijovou dekádu Mladá Boleslav díky streetart festivalu Město=Galerie.

Mladá Boleslav se na týden proměnila v galerii
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Největší hvězda a světová třída v oboru dorazila z Lipska, umělec Bond Truluv, který je autorem velkoplošné malby na areálu 5. základní školy. Tímto jeho uměleckým počinem vznikla malba takového formátu poprvé v České republice.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí

Velký zájem kolemjdoucích budila ilustrátorka Toybox, která tvořila v Laurinově ulici na třicet metrů dlouhou a pět metrů vysokou zeď, dílo navíc pokračuje na další devítimetrové zdi básní. "Tuhle zeď bych ráda věnovala všem, kteří a hlavně které nepřestali věřit na svoje sny a čelí tomu, co se jim v životě děje, s odvážným srdcem," uvedla umělkyně.

Lidé mohli koukat pod ruku i dalším umělcům, známým pod uměleckými jmény Im Tattoo, Jakub Štark, Prorok nebo Iamrushdog.

"Mám z téhle akce obrovskou radost, užili si ji určitě nejen příznivci streetartu. Zásadní podle mého názoru je, že díky ní prokoukla další dosud šedivá a omšelá místa a o něco zkrásněla tvář našeho města. Streetartoví umělci dokáží veřejný prostor citlivě přeměnit v unikátní umělecké dílo, které ozvláštní celou lokalitu," uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

V rámci festivalu se také uskutečnily tři workshopy pro veřejnost a jeden křídový happening pro děti z 5. základní školy, kde lektoři seznámovali různé věkové kategorie s prací se sprejem, graffiti kulturou a další tvorbou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…