Nikoliv křižovatka Evropy, ale mozkovna světa, vzkazují politikům generace mladých i zkušených osobností Česka a zvou občany na konferenci #ČESKObudoucnosti.

Už za měsíc, 13. října 2023, proběhne bezplatná konference s názvem #ČESKObudoucnosti k vizi: Česko mozkovnou světa díky špičkovému vzdělávání. Slov už bylo vyřčeno mnoho, teď je potřeba také něco dělat, vzkazují osobnosti Česka. Proto se připojte a podílejte se svojí aktivitou na budoucnosti Česka.

Platforma #ČESKObudoucnosti spojuje generace Česka k dlouhodobé vizi: Česko mozkovnou světa díky špičkovému vzdělávání už 15 let a konference umožní různým generacím potkat se na jednom místě s dalšími aktivními lidmi, sestavit akční plán k vizi Česka a začít realizovat aktivity k jejímu dosažení.

„Připravujeme konferenci pro všechny obyvatele, která v Česku ještě nikdy nebyla. Většina konferencí v Česku je „kecacích“. Řečníci se objeví v záři reflektorů, řeknou hezká slova, ale skutek utekl. Konference #ČESKObudoucnosti je jiná. Strategická, inspirativní, ale hlavně pracovní,“ říká vedoucí organizačního výboru Marie Novotná.

“Českým politikům trochu chybí sebevědomí, dlouhodobý pohled na Česko ve světové konkurenci a následně exekuce. Osobně nechci z Česka křižovatku ani kruhový objezd Evropy. To není sebevědomá vize, to je pouze operativa státu. Sebevědomá dlouhodobá ambice Česka musí být světová. Kdo někdy pracoval v zahraničí, tak musí potvrdit, že Češi se ve světové konkurenci neztratí. Proto jsme před 15 lety definovali vizi: Česko mozkovnou světa. A po tolika letech nevidíme jiný způsob, jak toho dosáhnout, než že budeme mít špičkové vzdělávání,” říká zakladatel platformy Michal Novák.

Na konferenci jsou proto zvány mladé osobnosti, které jsou dnes aktivní na středních a vysokých školách a mají světové ambice. Dále osobnosti současného českého byznysu, politiky, státní správy, neziskového sektoru, akademické obce a médií. Ale i osobnosti, které už jsou v důchodovém věku, ale stále mají energii a chtějí tvořit budoucnost Česka. Jelikož je kapacita prostor omezena na 400 osob, bude konference streamována, aby ji mohl shlédnout každý občan České republiky.

Registrační formulář pro účast na konferenci a bližší informace o platformě jsou na webu www.CESKObudoucnosti.cz

Na konferenci k vizi „Česko mozkovnou světa díky špičkovému vzdělávání“ byli pozváni i přední představitelé české politiky, včetně opozice. „O jejich účasti aktuálně jednáme. Věříme, že na konferenci o dlouhodobé vizi Česka by naše politické špičky neměly chybět“, říká Martin Lupa, jeden z podporovatelů #ČESKObudoucnosti.

Jak naplnit vizi Česka jako mozkovny světa posdílí na konferenci tyto osobnosti: (bez titulů)

Vladimír Mařík, zakladatel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT

Danuše Nerudová, bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně

Zbyněk Frolík, zakladatel společnosti Linet, bývalý viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR

Taťána Plecháčková, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti

Zdeněk Slejška, ředitel Nadačního fondu Eduzměna

František Lukl, předseda Svazu měst a obcí, starosta Kyjova

Radko Sáblík, ředitel Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia

Martin Kozel, ředitel neziskové organizace Učitel naživo

Ondřej Šteffl, podnikatel v oblasti vzdělávání, zakladatel SCIO škol

zástupce České středoškolské unie

zástupce studentských organizací vysokých škol

a další osobnosti, které postupně zveřejňujeme na webu www.CESKObudoucnosti.cz/konference-2023

O platformě #ČESKObudoucnosti

Jsme nezisková platforma #ČESKObudoucnosti, právně zastřešená Asociací Studentů a Absolventů, která vznikla v roce 2008. Naším posláním je spojovat lídry dneška s lídry budoucnosti. To děláme v různých formách už 15 let a podporujeme tím vizi: ČESKO MOZKOVNOU SVĚTA DÍKY ŠPIČKOVÉMU VZDĚLÁVÁNÍ.

Propojujeme aktivní osobnosti, podnikatele, učitele a ředitele škol, leadery na vysokých školách, zástupce neziskovek a nadací, politiky, zástupce velkých korporací a média. Ty, kteří dlouhodobě podporují talent, inteligenci a šikovnost lidí v Česku. Ty, kteří už mění nebo chtějí proměnit Česko na „mozkovnu světa“. Díky špičkovému vzdělávání.

S touto vizí také realizujeme projekty, které mají vizi Česka pomoct dosáhnout. Každý rok se našich aktivit a programů účastní stovky tisíc studentů a absolventů. Za 15 let naší existence to je již několik milionů občanů ČR.

Jsme platforma otevřená každé osobě a organizaci, která se chce na budoucnosti Česka svým dílem také podílet a ztotožňuje se s naší vizí a posláním.

Naše projekty:

www.VzdelavameCesko.cz

www.ABSOLVENTI.cz

www.AbsolventiPomahaji.cz

www.TOPzamestnavatele.cz

www.CEOroku.cz

www.TechnicDays.cz

www.EkonTech.cz

www.Absolvent.cz

Klíčová slova ČR-vzdělání-věda-ČESKObudoucnosti

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Věda, vzdělávání a školství
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.