Nový festival Malá Strana září oživí čtvrť nevšedním programem

První ročník festivalu Malá Strana září nabídne možnost prozkoumat tuto pražskou čtvrť jinýma očima. Nabídne kulturu, design i gastro. Třetí víkend v měsíci, bude v těch nejzajímavějších malostranských obchodech s designem, kosmetikou, šperky, ale i v knihkupectvích, kavárnách a restauracích probíhat rozmanitý program.

Pozvání stát se od 22. do 24. září součástí dění festivalu přijalo celkem čtyřicet míst, mezi kterými nechybí designéři Helena Heinz nebo Alois Ficek, klenotnictví 27JEWELRY, restaurace Café Savoy i obchody Ones Concept, Křehký nebo galerie Kunsthalle Praha, Werichova vila a Muzeum Kampa.

Cílem projektu Malá Strana září, který chystá tým okolo Lemarketu, kurátorovaného trhu českých a slovenských značek a malostranského obchodu Ones Concept, je ukázat, že nejkrásnější pražská čtvrť nepatří pouze turistům a místní zde mohou posbírat nezapomenutelné kulturní, gastro i estetické zážitky.

O to, aby žádný ze zapojených podniků neunikl pozornosti, se postará tištěná mapa, ve které lidé najdou nejen seznam vybraných míst, ale také informace o tom, jakou akci mohou u konkrétního podniku čekat.

Například mýdlárna Heleny Heinz, kterou do svého legendárního průvodce zapojil i Louis Vuitton, chystá koncert vážné hudby, luxusní šperky 27JEWELRY dárek k nákupu a designér Alois Ficek otevře veřejnosti svůj jinak uzavřený ateliér. Galerie Kunsthalle Praha nabídne po celou neděli vstup zdarma do všech svých prostor. Do Werichovy vily a Musea Kampa může každý získat slevu na vstupenky nebo na vybrané publikace. Zkrátka nepřijdou ani milovníci dobrého jídla a nápojů. Restaurace Café Savoy nabídne kávu zdarma při nákupu piknik setu, Bella Vida Café připravuje k nákupu dárek v podobě zrnkové kávy.

Podrobnosti o všech místech, které o víkendu od 22. do 24. září ožijí nevšedním programem, najde každý na webu festivalu nebo jeho instagramového účtu. Výhody je však možné uplatnit pouze s mapou, která bude zdarma k vyzvednutí v obchodě Ones Concept.

Foto: Expozice jedné z institucí, které se do dění festivalu Malá strana září zapojily - Werichovy vily (©Werichova vila)

Podcast