Nejlepší kanonýr ČFL opouští Kolín, Jun domluvil Sodomovi posun o schod výš do Viktorie Žižkov

Nejlepší kanonýr ČFL opouští Kolín, Jun domluvil Sodomovi posun o schod výš do Viktorie Žižkov

Viktoria Žižkov, jíž čeká ve třetím kole domácího poháru těžký výjezd na půdu minulého finalisty ze Sparty, se v posledních dnech neposílila pouze na brankářském postu, na který dosadila pětadvacetiletého Jana Čtvrtečku, jenž byl v uplynulém soutěžním ročníku zapůjčen v Dukle.

Hlavní trenér druholigového nováčka Michal Horňák se totiž dočkal také nové tváře v útoku, kterou se stal dosavadní útočník třetiligové Sparty Kolín Jiří Sodoma.

Předsezonní spekulace se tak naplnily a byť byla do poslední chvíle ve hře také čtvrtá nejvyšší soutěž v Německu (Teutonia 05 Ottensen), nejlepší kanonýr minulé sezony ČFL s třiadvaceti brankami si nakonec zahraje ve F:NL.

U jeho žižkovského podpisu nechyběl ani agent Tomáš Jun a realizační tým Viktorie bude moci poprvé využít osmadvacetiletého forvarda už v neděli 17. září v domácím klání s Táborskem.

LOS POHÁRU: OBHÁJCE ČEKÁ SOK Z DIVIZE, HORŇÁK SE VRÁTÍ NA SPARTU, HORVÁTH ZKUSÍ ZASTAVIT "KLOKANY", KATA KARVINÉ ČEKAJÍ PARDUBICE

"Tomáš Jun byl střelec par excellence a my věříme, že Jirkovi to tam bude ve Viktorce padat stejně," zaznělo na stránkách fkvz.cz.

Sodoma, jenž si v rámci letní přípravy přivodil zranění kotníky, ale i tak stihl v tomto ročníku zasáhnout do dvou soutěžních duelů, byl součástí Kolína od roku 2020, kdy do něj dorazil z Motorletu Praha. Za neúplné čtyři sezony si v rámci jednasedmdesáti startů připsal 65 přesných zásahů.

"Těch momentů, na které vzpomínám a budu vzpomínat, je spousta. Měli jsme skvělé sezony, takže nejde vypíchnout jeden moment. Nejvíc budu vzpomínat na lidi v klubu a hlavně na kluky v kabině, máme skvělou partu," ocenil svého dnes již bývalého zaměstnavatele.

Sodomu čeká v novém prostředí konkurence v podobě Radka Voltra či Davida Štrombacha.