Web nové destinační agentury? Místo propagace ostuda. Snad jde jen o „porodní bolesti“
Litvínovský zámek a jeho podoba před řadou let. Asi je dobré zavzpomínat, ale otázkou je, zda to přiláká turisty. Reprofoto webu krusnehory.cz
Chomutov

Krušnohoří – V loňském roce na konci srpna vydal Ústecký kraj tiskovou zprávu oznamující vznik nové Destinační agentury Krušnohoří. Jejím cílem je propagovat Krušné hory. Web, který byl k tomu účelu 1. září zprovozněn, ale vyvolává různé reakce, jen ne nadšení.


Důvodem jsou naprosté nesmysly, na které čtenáři narazí snad na každém kroku. Fotky lokalit často nepatří vůbec k danému místu. Návštěvníci webu z řad místních patriotů se ptají PROČ, když Krušné hory v Ústeckém kraji už po řadu let propaguje Destinační agentura Krušné hory. „Web je ještě ve zkušební verzi, oslovili jsme obce a informační centra, aby nám pomohly vychytat různé chyby. I s ohledem na finanční náročnost jsme využili k zisku dat veřejné databáze a zatím nebylo reálné vše ověřit," přiznal ředitel destinační agentury Krušnohoří Štěpán Javůrek.

Proč jsou tedy nyní destinační agentury dvě? Ta nová má obsáhnout celé Krušnohoří, tedy jak v Ústeckém kraji, tak v Karlovarském. Podle tiskové zprávy je posláním nově založené Destinační agentury Krušnohoří nejen společná propagace, ale také koordinace turistického ruchu na české části Krušných hor bez ohledu na to, zda jde o území spadající pod jeden nebo druhý kraj. Nápomoci to má i spolupráci se sousedním Saskem. Nová destinační agentura je zapsaný spolek a může dosáhnout na finance od státu, na což kraje spoléhají.

 

nový web Krušnohori.cz

Ubytovna tu už dávno nefunguje, stejně tak neexistuje telefonní číslo. Reprofoto webu krusnehory.cz 

 

Bohužel při prvním letmém pohledu na web je zřejmé, že se to daří pouze v Karlovarském kraji. Část věnovaná Ústeckému kraji je zatím plná chyb. Chcete si užít pobyt na Mostecku a ubytovat se například v Litvínově? V sekci ubytování zájemce web nasměruje mimo jiné na ubytovnu ve Vodní ulici – vybydlený objekt, odkud strážníci čas od času vyhání bezdomovce a narkomany. Tomu, kdo web spravuje, nepřišla asi podivná ani fotka se zamřížovaným vchodem. Takovou propagaci určitě Litvínov ocení. I podle náměstka hejtmana pro turistický ruch Jiřího Řeháka jde o prvotní omyly, které budou rychle napraveny. „Byl jsem upozorněn na tři věci a ty už tam určitě nejsou. Nicméně za tu krátkou dobu, kdy od jara nová destinační agentura funguje, si myslím získala respekt a má členy po celých Krušných horách. Aktivity, které připravujeme, za to určitě stály.“

 

nový web Krušnohoří Široký kopec v Krušných horách

Jsme si jisti, že takovýto výhled na Široký kopec na Klínech se lidem nenaskytne. To je potřeba se otočit o 180 stupňů a zahledět se na Most. Reprofoto webu krusnehory.cz

 

Matoucí jsou ovšem i fotky na místa, kam turisty nový web posílá. To si chcete například zajít na Široký kopec na Klínech, ale podle fotky ho obklopují paneláky a hustá zástavba. Snímek totiž zabírá Široký vrch v Mostě. Výškový rozdíl je sice více než 400 m, ale aspoň se trefili do jednoho okresu. Horší je to třeba s bývalou bobovou a sáňkařskou dráhou u Dubí. Fotka bohužel ukazuje nefunkční bobovou dráhu v Němčičkách na Břeclavsku. A takto bychom mohli pokračovat.

 

nový web Krusnehory.cz bobová dráha

Tohle nenajdete nad Dubím, ale na Břeclavsku. Reprofoto webu krusnehory.cz

 

nový web Kreusnehory.cz Kamenec

Turisté, kteří byli na tomto místě před dvěma měsíci nyní nemohou uvěřit vlastním očím, jak skála vyrostla a zmohutněla. Reprofoto webu krusnehory.cz

 

nový web Krusnehory.cz cínovec

Jste fanoušci urbexu? Smůla, tohle na Cínovci už nestojí. Reprofoto webu krusnehory.cz

 

 

nový web Krušnohoří vyhlídka u sedmi spáč jenže to jsou Sedmihorky

Vyhlídka u Sedmi spáčů s fotkou vyhlídky Sedmihůrky. Aspoň, že to není tak daleko od sebe. Reprofoto webu krusnehory.cz

 

I ředitel Destinační agentury Štěpán Javůrek při spuštění webu na začátku září žádal lidi o shovívavost a vyzývá je, že mají na případné chyby upozornit. Je sice rodák z Ústí nad Labem, ale žije s rodinou v Chodově na Karlovarsku. Jeho zástupce Jan Kerner je bývalý starosta Loun. PR a marketingovou manažerkou je Andrea Pfeifferová, rodačka ze Sokolova, která má s propagací svého regionu bohaté zkušenosti stejně jako projektová manažerka Linda Szebenyiová z Karlových Varů. Ústecký kraj jako by byl upozaděn.

Oba kraje se také zavázaly novou destinační agenturu po dobu pěti let dotovat rozpočtem dvou milionů korun (každý), přičemž v každém kraji mělo vzniknout detašované pracoviště. V Ústeckém dosud není. „Do konce roku určitě vznikne v Krupce,“ podotknul Jiří Řehák s tím, že ale nebude mít stálou provozní dobu. Bude sloužit jako místo pro domluvené schůzky. „Pracovníci jsou často v terénu,“ vysvětluje náměstek. 

Původní obecně prospěšná společnost Destinační agentura Krušnohoří, který vznikla už v roce 2010, sídlí v zámku Valdštejnů v Litvínově a přestože od kraje nedostane příští rok ani korunu, svoji činnost ukončit nehodlá. Certifikaci má do září 2024 a svojí dokládanou činností pokrývá taktéž celé Krušnohoří, byť akcemi v Karlovarském kraji se nové agentuře momentálně nevyrovná.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru