Hlavní obsah

Červená rtěnka: Elegantní a smyslná barva, jakou nosívala i Marilyn Monroe

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen červená to může být! Rtěnka v ohnivém odstínu je synonymem elegance a smyslnosti. Díky kterým značkám dosahují perfektního líčení slavné ženy, jako je Angelina Jolie nebo Rihanna?

Článek

Líčidlo, které překoná všechny beauty trendy světa, nikdy nevyjde z módy a ženy ho nepřestanou milovat? To je červená rtěnka. Existuje tolik různých odstínů, že si každá může vybrat tu svou pravou červenou. Podívejte se na následující přehlídku hvězd - každá z žen je jiná, ale červená na rtech rozzáří všechny. Než rozklíčujete ten svůj ideální odstín, inspirujte se rtěnkami, které sluší slavným ženám. Jakou rtěnkou se líčí Angelina Jolie, Rihanna nebo Adriana Lima?

Angelina Jolie

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Angelina Jolie ve filmu Cizinec (2011). Matná rtěnka MAC, odstín Ruby Woo, 700 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Na veřejnosti vidíte Angelinu Jolie skoro pokaždé pouze s nude rtěnkou a celkově velmi decentním make-upem. Občas se ale rozvášní, a to na červený koberec, nebo spíš v rámci filmové role. Třeba v Cizinci, kde hrála s Johnnym Deppem - ve scéně, kdy se chystají na večeři a herečka oblékne sněhově bílé šaty doplněné lesklými červenými rty. Ach! Pokud zapátráte v hlubinách internetu, zjistíte, že jejími oblíbenými odstíny je ikonická červeno-růžová Ruby Woo od MACu, která je bestsellerem.

Rosie Huntington-Whiteley

Foto: Mondadori Portfolio - GettyImages.com, Archiv firmy

Rosie Huntington-Whiteley na filmovém festivalu v Cannes. Ráda střídá různé odstíny a nevyhýbá se ani těm sytě rudým. Rtěnka Hermès, odstín Rouge H, 1800 KčFoto: Mondadori Portfolio - GettyImages.com, Archiv firmy

Modelka Rosie Huntington-Whiteley má opravdu vytříbený vkus. Sdílí ho už nějaký ten pátek na své beauty platformě Rose Inc a navrhuje i vlastní kosmetiku. Její pleť se zdá vždy sametová, oči jsou namalované decentně, a proto na ní červená tak vynikne - to je kouzlo francouzského šarmu.

Její tip? Když se líčí, vezme rtěnku nejprve do ruky a přiloží k pleti, aby viděla, jak bude ladit ke zbytku make-upu. Na večer ráda volí elegantní tmavě rudou a miluje ty od značky Hermès.

  • Tajemství dokonalé červené rtěnky? Především hydratované rty a precizně vykreslené kontury!

Taylor Swift

Foto: Gotham - GettyImages.com, Archiv firmy

Taylor Swift zašla po předávání hudebních cen VMA na afterparty, proměnila svůj outfit a nude rty vyměnila za červené. Krémová rtěnka v tužce Nars, odstín Dragon Girl, 679 Kč, prodává NotinoFoto: Gotham - GettyImages.com, Archiv firmy

Červené rty jsou součástí zpěvaččiny identity. Taylor Swift nosí ideální červenou, která není ani moc bordó, ani moc oranžová, a dokáže opticky krásně vybělit zuby. Spoléhá se na dlouhodržící textury, které přežijí celý koncert. Jednou z nich je rtěnka v tužce, kterou má umělkyně v oblibě a seženete ji i u nás za celkem dobré peníze (viz popisek u fotky).

Rtěnky v tužce mají výhodu, že se s nimi dobře rty vykreslují, což je víc než důležité, pokud zvolíte výraznou barvu.

  • Nezačínejte od kontur, nejdřív vyplňte středy a pak si pečlivě vyhrajte s okraji - půjde vám to snadněji.

Adriana Lima

Foto: AxelleBauer Griffin - GettyImages.com, Archiv firmy

Adriana Lima se nebojí výrazných make-upů a ráda kombinuje jak výrazné oči, tak i rty - a u ní to funguje skvěle. Tekutá matná rtěnka SuperStay Matte Ink, Maybelline, odstín 118 Dancer, 239 Kč, prodává drogerie dmFoto: AxelleBauer Griffin - GettyImages.com, Archiv firmy

Podobný odstín jako Taylor Swift nosívá i modelka Adriana Lima. To je důkaz, že sluší blondýnkám i černovláskám. Líčí ji VIP make-up artista Patrick Ta, který si tvoří i vlastní značku kosmetiky - a samozřejmě červená rtěnka pochází z ní. U nás ji neseženete, vyhledali jsme pro vás ale podobný odstín. Na tekuté a matné textury se však můžete spolehnout - konkrétně tuto rtěnku od Maybelline neohrozí pití, jídlo ani polibky. Na její odlíčení si pořiďte olejový odličovač a kupu trpělivosti.

Rihanna

Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com, Archiv firmy

Rihanna na letošní halftime show v rámci Super Bowlu. Tekutá matná rtěnka Fenty Icon, 690 Kč, odstín MVP, prodává SephoraFoto: Kevin Mazur - GettyImages.com, Archiv firmy

Na co sáhne, tam se Rihanně daří. Její kosmetická značka Fenty Beauty slaví úspěchy a v nabídce najdete hned několik červených krásek. Naposledy okouzlila červenými rty na vystoupení na Super Bowlu (finále amerického fotbalu), kde všem ukázala, že je podruhé těhotná. Rty měla namalované tekutou matnou rtěnkou Fenty Icon v tlumenějším červeno-hnědém odstínu s názvem MVP.

Marilyn Monroe

Foto: Sunset Boulevard - GettyImages.com, Archiv firmy

Marilyn Monroe v roce 1953, rty preferovala šťavnaté a lesklé. Krémová rtěnka KissKiss Guerlain, odstín 320 Red Insolence, 1080 Kč, prodává NotinoFoto: Sunset Boulevard - GettyImages.com, Archiv firmy

Pokud nevlastníte krémovou rtěnku, která by rty hydratovala a zároveň zahalila sytým pigmentem, můžete se inspirovat od ikony 50. a 60. let Marilyn Monroe. Její červenou oblíbenkyní byla rtěnka od Guerlain. Tu původní sice dnes už neseženete, ale velmi se jí blíží saténová rtěnka KissKiss a odstín Red Insolence. Prý si dávala pět vrstev, aby bylo líčení dokonalé a syté.

Načítám