Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2023 16:33
Čas čtení 0:34
Tereza Patočková

Svetr princezny Diany se prodal za neuvěřitelnou sumu. Jde o ikonický kousek s ovečkami

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Málokterý předmět dokáže vyprávět příběh princezny Diany tak jako její ikonický svetr s ovečkami, který ve čtvrtek aukční síň Sotheby's po dvou týdnech online dražeb prodala za v přepočtu více než 26 milionů korun.

Jde tak o světový rekord za jakýkoliv kus oblečení, který měla zesnulá princezna z Walesu na sobě. Informoval o tom server ABCnews.

Na svetr bylo podáno celkem 44 nabídek, což nakonec vedlo k více než čtrnáctinásobnému zvýšení konečné ceny, která byla původně odhadována na 80 tisíc dolarů. Patnáctiminutová licitace před uzavřením aukce vyhnala cenu ze 190 tisíc dolarů na konečnou cenu těsně nad 1,1 milionu dolarů.

Diana.
Diana. Zdroj: Getty Images

Svetr, který je kulturně významným kouskem, byl hlavním předmětem kolekce Fashion Icons, úvodní online aukce Sotheby's. Prodej zahrnoval kurátorský výběr deseti ikonických módních kousků od vlivných osobností a návrhářů, včetně večerních šatů, které měla na sobě Diana v roce 1985, vintage svatební čelenky Sarah Jessicy Parker z prvního filmu Sex ve městě, dvou šatů patřících bývalé první dámě Michelle Obama a Kate Winslet a vintage krajkového svatebního závoje, který měla na sobě Madonna na obálce prvního vydání časopisu Vanity Fair

Domů
Sdílet
Diskuse