Banes Motor České Budějovice
16.09.2023, Marek Baloun

Spartě jsme to dali sami, lamentoval Filip Přikryl

PRAHA - Úvodní zápas nové extraligové sezóny Motoru vůbec nevyšel. Po každém dorovnání Sparta do pár minut opět odskočila a nakonec vyhrála 5:2. U obou branek Jihočechů byl Filip Přikryl.

První polovina zápasu byla vyrovnaná, kde se to pak zlomilo?
Dvakrát jsme dorovnali a oni nám dvakrát hned potom odskočili, to se nám s takovým týmem nesmí stávat. Sparta, jakmile je na koni, tak hraje dobře a my jsme jim to dnes bohužel dali.

Vy jste byl u obou branek, můžete je popsat?
První branka, to jsme jeli tři na jednoho. Já jsem se snažil tlačit do branky, Adam Kubík vystřelil, puk letěl do vzduchu, já se ho snažil sklepnout, trefil jsem a ani nevím, jak to tam spadlo. Ta druhá branka, to byl nacvičený signál. Já vyhrál buly a Ordy to trefil skvěle.

Vypadalo to, že týmu chyběla rychlost a souhra, souhlasíte?
Bylo vidět, že jsme je dostali dvakrát na koně. Byli jsme všude o krok déle a určitě na pohybu musíme zapracovat. Chvíli jsme ho v zápase měli a byla to vyrovnaná partie, ale potom jsme jim to dali a začali jsme to honit.

V neděli se ukážeme doma a i když Olomouc asi není takový favorit jako Sparta, podcenit ji asi nejde...
Letos nemůžeme podcenit absolutně nikoho. Liga je neskutečně vyrovnaná, každý zápas bude boj. My se těšíme na naše fanoušky a za každou cenu chceme vyhrát.

Fanoušci avizovali návrat k pochodu na první zápas, jak se těšíte na atmosféru?
Víme, co je v Budějovicích za atmosféru a budeme chtít fanouškům splatit tu loňskou sezónu, kdy jsme nikdo nebyl spokojen. Připravíme se a budeme chtít předvést úplně jiný výkon než dnes.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....