Fox dosáhl svého největšího úspěchu, přehrál všechny účastníky Ryder Cupu a slaví čtvrtý evropský triumf

DP World Tour
Fox dosáhl svého největšího úspěchu, přehrál všechny účastníky Ryder Cupu a slaví čtvrtý evropský triumf

Ludvig Aberg s Tommym Fleetwoodem vyhořeli, Tyrrell Hatton po famózní jízdě pustil nohu z plynu na posledních čtyřech jamkách a tak se ze svého největšího úspěchu v dosavadní kariéře raduje Ryan Fox. Ten přitom finále odstartoval ztrátou tří ran. 


Ryan Fox do dnešního dne ovládl tři turnaje DP World Tour. Nyní si ale připsal největší úspěch své dosavadní kariéry, neboť opanoval vlajkovou loď DP World Tour, tedy BMW PGA Championship.

Navíc před všemi evropskými účastníky Ryder Cupu včetně kapitána Lukea Donalda. Ten mimochodem odehrál solidní finálové kolo a posunul se na -5 před Rasmuse Hojgaarda a Roberta MacIntyrea a dostal se i na úroveň Justina Rosea.

O titul se ale hrálo v daleko vyšších patrech. Ludvig Aberg naprosto vyhořel, když na dvou jamkách v krátké chvíli přišel o čtyři údery a nakonec může být rád za dělené desáté místo. Jen v paru hrál Tommy Fleetwood a na domácí titul tak stále čeká.

A nedočkal se ani Tyrrell Hatton. Ten měl přitom před bouřkovou pauzou solidní náskok, v závěru ale vyhasl. Po bogey na patnáctce zužitkoval ke skórování osmnáctku, to ale bylo málo.

Další vynikající kolo zahrál Aaron Rai a na osmnáctce si dokonce mohl vynutit play-off. Putt do eaglu mu ale těsně nevyšel a tak se musí spokojit s dělenou druhou pozicí. Zajímavé finále prožil Jon Rahm. Na prvních sedmi jamkách nezahrál jediný par, ke třem birdie ovšem přidal čtyři bogey.

Na druhé devítce už se rozjel, upsal pět ran a se čtvrtou pozicí bude spokojen. Stejně tak Viktor Hovland či Rory McIlroy, kteří se taktéž vtěsnali do TOP 10. Na Ryana Foxe ale neměli.

Novozélanďan přitom začal dvěma pary a na trojce ztratil hned tři rány! V té chvíli by si na něj nevsadil nikdo. Jenže od šestky rozjel svou krasojízdu, nasázel osm birdie a i díky zásahu z osmnáctky si došel pro svůj první titul v rámci Rolex Series.