Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  středa 1.5.2024, svátek má Svátek práce 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Dítě z Osvětimi: Příběh silné vůle a nezlomné naděje

18.09.2023   Monika Škubalová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Dítě z Osvětimi: Příběh silné vůle a nezlomné naděje

Narodila jsem se do světa, který mi chtěl upřít právo na život. Těmito slovy začíná dojemný historický román od talentované autorky Lily Grahamové. Tento příběh nás zavede do temných časů druhé světové války, do koncentračního tábora Osvětim, a představí nám ženu, která dokázala porodit dítě v místě, kde naděje byla vzácným pokladem.

Některé příběhy jsou tak silné, že překračují hranice historie a stávají se inspirací pro nás všechny. "Naděje v Osvětimi" od Lily Grahamové je jedním z těchto příběhů. Tato dojemná kniha nás zavádí do života mladé židovské dívky, Evy Adamiové, která se ocitla v pekle koncentračního tábora Osvětimi.

Příběh začíná na podzim roku 1938 v Praze, kdy nacistické Německo pohlcuje státy kolem sebe. Eva a její rodina se stávají oběťmi této temné éry a jsou posláni do sběrného tábora Terezín a později do Osvětimi. V této chvíli začíná jejich boj o přežití, boj, který zahrnuje nejen fyzickou odolnost, ale také silnou vůli a nezlomnou naději.

Co tento příběh dělá výjimečným, je skutečnost, že Eva, navzdory nelidským podmínkám koncentračního tábora, porodila dítě - malou holčičku, které dala jméno Naděje. Její odvaha a láska k jejímu novorozenému dítěti jsou srdceryvné a inspirující. Naděje se narodila s váhou pouhého jednoho kilogramu, se špatně vyvinutými plícemi a křehkými kostmi. Byla to malá, křehká bytost, která se narodila v místě, kde naděje byla vzácným pokladem.

Lily Grahamová nám skrze tento příběh připomíná, že i v nejtemnějších okamžicích lze najít světlo a že lidskost nepodléhá zlu a nenávisti. Eva Adamiová a malá Naděje nám ukazují sílu mateřství a nezlomnou vůli přežít. Jejich příběh nás přesvědčuje, že naděje je tou největší silou, kterou můžeme mít.

Tato kniha nás také seznamuje s osudem Lenky Kohnové, jednoho z mála dětí, které přežily Osvětim. Její příběh, jak se vyrovnala s traumatem války a hledala nový domov, je inspirací pro všechny. Lenka nám připomíná, že i po nejtemnější noci může vzejít slunce a že láska a naděje jsou silnější než nenávist a zlo.

V knize "Naděje v Osvětimi" se setkáváme s hrdinkami, které dokázaly zůstat lidské i v těch nejtěžších okolnostech. Jejich příběhy nám připomínají, že i v temnotě můžeme najít světlo. Je to kniha plná emocí, napětí a inspirace, která nás nechá chladnými.

Lily Graham - Příběh autorky:

Lily Graham je britská spisovatelka, která se věnuje historickým událostem a osudům žen. Její kniha "Naděje v Osvětimi" je založena na skutečném příběhu Lenky Kohnové, která se narodila v koncentračním táboře Osvětimi v roce 1944. Lenka je jednou z pouhých dvaceti dětí, které přežily osvobození tábora Rudou armádou.

Lily Graham nám přináší dojemný příběh o síle, odvaze a naději. Knihou nás provází osudem Lenky, která dokázala uniknout smrti a najít lásku a štěstí v Anglii. Lily Graham nás přesvědčuje, že paměť a síla vůle mohou překonat i nejtěžší zkoušky a že lidská odolnost a naděje jsou nesmrtelné.

Pokud se chcete ponořit do dojemného příběhu o přežití a odvaze, "Naděje v Osvětimi" od Lily Grahamové je kniha, kterou byste neměli minout.

Odkaz na knihu: Pokud máte zájem o tento inspirativní příběh, můžete si ho zakoupit na webu Knihy Dobrovský. Tato kniha nás utvrdí v přesvědčení, že lidská síla a naděje mohou překonat všechny překážky a že i v nejtemnějších okamžicích může zazářit světlo.


 

Lily Graham, Dítě z Osvětimi
Vydáno nakl., Kontrast r. 2022

 

 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0676 s