Moje šťastná hvězda

Nemoc mu ničila život

LADISLAV POTMĚŠIL (†75) byl oblíbeným hercem. O to smutnější pak je, že byl jeho konec plný trápení.


Herec Ladislav Potměšil (†75) byl nejen nadaným umělcem, který ztvárnil spoustu legendárních rolí. Diváci si ho zamilovali i pro jeho přátelskou a dobrosrdečnou povahu. Nicméně kvůli velkým zdravotním problémům musel Potměšil svou kariéru předčasně ukončit.


Několik operací


V roce 2019 se ukázalo, že má Potměšil rakovinu, a musel během jediného roku podstoupit čtyři operace. Lékaři mu museli odstranit jeden obratel, na kterém byl nádor. Není žádným tajemstvím, že herce dlouhodobě trápily obrovské bolesti zad.


Potměšil se netajil tím, že to pro něj bylo jedno z nejtěžších životních období. I tak ale doufal, že se nakonec uzdraví a bude tu pro své nejbližší co nejdéle. Dlouhých pět měsíců trávil na lůžku a z té doby si později spoustu věcí nepamatoval.


Manželka se mu snažila být co největší oporou.

Konec hraní

Tenkrát mu byli největší oporou jeho nejbližší. Potměšil měl být však tenkrát ve velmi špatném psychickém stavu. Nejvíce mu prý vadilo, že kvůli nemoci musel skončit se svým milovaným hraním. Pak zákeřná rakovina udeřila znovu a Potměšil v roce 2021 zemřel.

Nicméně se říká, že herec v posledních letech nesmírně trpěl, a tak pro něj byla smrt nejspíš nakonec vysvobozením. Asi největší oporou mu v těžkých chvílích byla jeho žena Jana Brousková (73). Osudnou se stala herci rakovina kostí. Ke konci života Potměšila také trápily velké problémy se sluchem.

Ty se zhoršovaly v důsledku častých anestezií. Krátce před smrtí mu prý také odešly hlasivky a nemohl mluvit. Dá se tedy předpokládat, že takový konec Potměšilovi nikdo nepřál...

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden