18. 9. 2023

Novinka pod lupou: The Killing Kind (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Killing Kind
Žánr thriller, drama
Stanice Paramount+ (Velká Británie)
Premiéra 7. 9. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut

Kdo?

Tvůrci Zara Hayes, Jonathan Stewart
Hrají Colin Morgan, Emma Appleton, Nicholas Rowe, Kerr Logan, Sophie Stanton

O čem to je?

Příběh se soustředí na advokátku Ingrid Lewisovou, která obhajuje Johna Webstera proti obvinění ze stalkingu, jen aby se Webster obrátil proti ní.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak jo, tohle mě docela zaujalo. I přesto, že prvních několik minut mě vůbec nebavilo, od té nehody(?) se kvalita dílu podle mně už jen zlepšovala.

Děj se odehrává převážně v současnosti a sem tam je protkán flashbacky a to hned z dvou událostí – první nás seznamují s tehdejší vývojem vztahu mezi hlavní hrdinkou-právničkou a jejím klientem-stalkerem. Druhá nám ukazuje střípky z jedné tragédie.
Spolu se současnou dějovou linkou vyvstává spousta otázek, co se stalo, co se děje a jak to souvisí. Tyto otázky si evidentně klade i hlavní hrdinka a pouští se do vlastního vyšetřování. Nicméně i přesto je celý díl poměrně přehledný, žádný guláš ve kterém bych se ztrácel.

Hlavní hrdinka je sympatická a chytrá a kupodivu stejně tak ten její stalker. Co se mi obzvlášť líbilo, je zpracování vztahu mezi nimi. Zatímco ve flashbacích mezi oběma přeskakovala jiskra, v současnosti byla hlavní hrdinka pěkně nevraživá a obojí bylo dost uvěřitelně podané.

Jsem zvědavý na další vývoj, vypadá to na solidní a zajímavý thriller, určitě budu sledovat dál.

  • Zvrat v první čtvrtině dílu
  • Budování případu
  • Chemie mezi hlavními postavami
  • Nezáživný začátek
70 %
Mé hodnocení
darbak

Na seriál jsem byla zvědavá a pilot nezklamal. Dočkala jsem se zajímavého příběhu plného záhad, sympatické hrdinky a napínavé atmosféry, která k thrilleru patří. Jasně, pořád má první díl rezervy, na stovku ho rozhodně nevidím. Ale věřím, že maraton bude zábavná podívaná a jako celkem se mi seriál bude líbit.

Začátek je maličko pomalejší, ale tak od druhé třetiny už se příběh začne pěkně rozjíždět. Líbí se mi ten zvrácený vztah hrdinky a jejího stalkera, se kterým má dost silný love/hate vztah. A co je důležité, tak to mezi nimi jiskří. Měla bych jim fandit? Pravděpodobně ne, protože v realitě tohle zažít nechcete. Ale jelikož jde o fikci, tak kdo ví, třeba se z něj vyklube sympaťák a kladný hrdina, který ji zachrání před skutečnými padouchy.

  • sympatické obsazení
  • mrazivá atmosféra
  • chemie mezi postavami
  • ideální pro maraton
  • možná lehce pomalejší začátek, ale nic strašného
  • chce to pár dílů navíc, abych se do příběhu pořádně ponořila
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Není to klon You?
před 32 týdny
darbak

darbak

Rozhodně ne, tohle je docela jiné
před 32 týdny
Další články k tématu