Hlavní obsah

Nejmódnější barvy sezóny: Kromě červené se bude nosit barva mléčné čokolády nebo másla

Foto: Estrop, JP Yim, Pascal Le Segretain, Gettyimages.com

Foto: Estrop, JP Yim, Pascal Le Segretain, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadvláda růžové je sice u konce, návrhářům se ale podařilo najít její důstojnou náhradu. Červená nicméně není jedinou barvou, která se na přehlídkách ve velkém opakovala. Kterých pět odstínů ovládne (pod)zimní sezonu?

Článek

Jste připravené nechat letní sezonu za sebou a jít dál? Prozkoumejte s námi ty nejmódnější odstíny, do kterých se můžete na podzim pustit, a na závěr nezapomeňte dát hlas svému favoritovi.

Jasně červená

Rok poté, co návrhář Pierpaolo Piccioli odstartoval trend růžové se svým unikátním odstínem Valentino Pink PP, se přehlídková mola zaplnila další výraznou barvou. Červenou. V čisté, jasné podobě s ní pracovala celá řada návrhářů, a když k ní nepřistupovali monochromaticky, míchali ji s černou nebo bílou. Pokud máte s touhle barvou vlastní zkušenost, jste ve výhodě, v opačném případě seberte odvahu a dejte jí šanci.

Máslový odstín

Novým odstínem, který okamžitě spustil lavinu zájmu, je butter yellow. Uznáváme, že jeho doslovný překlad, odkazující na kostku másla, nezní dvakrát lákavě, pohled na něj ale rychle váš dojem napraví. Jde o ultra světlou žlutou, která se blíží téměř k teplému krémovému odstínu (jak nosí žlutou celebrity). Protože jde o pastelovou barvu, snadno se míchá s dalšími světlými odstíny, módní návrháři nám ale dokázali, že se dá klidně přidat i k tvrdé černé.

Ledově modrá

Podzimní modrá se zpravidla nese v tmavších tónech, tahle sezona je ovšem výjimkou. Nejvíce pozornosti se dostalo ledově modré, která se dá snadno implementovat do šatníku. Na přehlídce značce Fendi se kombinovala s černou, pokud je ale na vás tahle sestava příliš kontrastní, klidně ji nahraďte třeba světlejší, až středně tmavou šedou.

Antracitová

Spoustu prostoru v nových kolekcích dostaly základní barvy a zmínit musíme nejen bílou, ale i černou, která boduje především v all black outfitech. Protože ale na tyhle dvě barvy spoléhá většina z vás, rozhodli jsme se vám v top pětce nabídnout ještě jednu snadno kombinovatelnou variantu, která má navíc schopnost působit luxusním dojmem. Antracitová je úzce spjatá s oblekovou módou, momentálně ji ale najdete i na šatech, sukních nebo svetrech.

Mléčná čokoláda

Příjemným odstínem, se kterým se vám bude na podzim snadno pracovat, je i barva mléčné čokolády. Naředit ji můžete bílou, klidně ji ale podobně jako na přehlídkách kombinujte s černou. Ano, o míchání černé a hnědé se sice povídá leccos, tyhle dvě barvy ale spolu umí překvapivě dobře spolupracovat.

Anketa

Která barva vás oslovuje nejvíce?
Jasně červená
25,6 %
Máslový odstín
9,1 %
Ledově modrá
14,2 %
Antracitová
10,5 %
Mléčná čokoláda
40,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2825 čtenářů.

Načítám